Tara Verschoor schrijft maandelijks een artikel op het gebied van gezondheid en vitaliteit voor De Stad Gorinchem.nl
Tara Verschoor schrijft maandelijks een artikel op het gebied van gezondheid en vitaliteit voor De Stad Gorinchem.nl Healthy Club

Column gezondheid en vitaliteit: vakantievoornemens

15 augustus 2023 om 12:40 Zakelijk

Recent ben ik met mijn sportschool naar Golfclub The Dutch verhuisd en is mij gevraagd om maandelijks een artikel op het gebied van gezondheid en vitaliteit te schrijven voor deze krant. Dat vind ik een hele eer en ik deel meer dan graag mijn kennis met u.

Even voorstellen: mijn naam is Tara Verschoor (‘85), ik ben moeder van een zoon van 7 jaar en gezondheid is mijn passie. En ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik werk sinds 2007 in de sportbranche en ik ben uitgebreid opgeleid op het gebied van training, voeding en gezondheid. Ik werk als Personal Trainer in mijn eigen sportschool, schrijf kookboeken en ik werk daarnaast als vrijwilliger voor Make-A-Wish.

Deze editie wil ik graag schrijven over vakantievoornemens. Werken ze?

Nu de laatste week van de schoolvakantie is aangebroken komen veel mensen terug van vakantie. Tijdens de vakantie nemen we ons vaak dingen voor. We willen het lagere leeftempo vasthouden, minder stress hebben, beter voor onszelf zorgen, beter slapen, minder online en meer offline zijn, meer rust nemen, gezonder eten en/of gaan sporten.

Maar werken ze, deze goede voornemens?

Helaas, het is bewezen dat alleen goede voornemens hebben nooit het gewenste resultaat heeft. Iets heel graag willen en dan denken dat het lukt, dat werkt niet. Want er is gedragsverandering voor nodig. Er moet een nieuwe gewoonte of routine aangeleerd worden.

Wat werkt wél?

Stel uzelf allereerst een doel voor over een jaar. Bepaal waar u dan wilt zijn, bijvoorbeeld ‘ik ben fit’. Formuleer uw doel positief. Maak helder wat u wél in uw leven wilt, in plaats van wat u niet (meer) wilt.

En bepaal dán wat u moet doen om bij dat doel uit te komen. Bedenk welke acties ervoor nodig zijn. Deze methode zorgt ervoor dat u uw gedrag gaat aanpassen en uw doel behaalt.

Als laatst geef ik nog een gouden tip. Koppel een nieuwe gewoonte aan een bestaande gewoonte. Wanneer u dit een aantal keer herhaalt, worden er nieuwe banen in uw hersenen aangelegd en wordt de nieuwe gewoonte een bestaande gewoonte.

Tara Ravenna Verschoor

The Healthy Club by The Dutch

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie