Oogmeting met een speciale zuil en app bij OOGdalem.
Oogmeting met een speciale zuil en app bij OOGdalem. Jan Noorlandt

Oogmeting wordt echt maatwerk: ‘Door AI begrijpen we beter hoe ogen precies bewegen’

12 september 2023 om 14:36 Zakelijk

GORINCHEM Een regelmatige oogmeting is heel belangrijk, maar zeker nu de klok straks weer achteruit gaat en het dus vaak donker(der) is. Het is dan wel zo fijn om goed zicht te hebben, bijvoorbeeld tijdens het autorijden.

Met een speciaal, multifocaal brillenglas zie je optimaal. Deze zijn ontwikkeld door middel van een onderzoek dat gebruik heeft gemaakt van AI, ofwel Artificial Intelligence. Daardoor kun je nu een heel nauwkeurige oogmeting laten doen, voor een perfect op maat gemaakt glas. De glazen geven minder vertekening aan de zijkant, voor een veel vrijer zicht. Omdat er tijdens de oogmeting ook bekeken wordt hoe iemand precies kijkt, krijg je echt maatwerk, ofwel een persoonlijke bril. Waarmee je dus een stuk scherper ziet door de beeldverbreding!

UNIEK IN DE OPTIEKWERELD

In het najaar is het langer donker en dan heb je minder contrast, waardoor je minder ziet. Daarom is het belangrijk om iedere twee jaar een oogmeting te laten doen, zodat je er zeker van bent dat je in alle jaargetijden een juist zicht hebt. Een meting zegt alles en je kunt er problemen als hoofdpijn en turen mee voorkomen.

Bij OOGdalem in winkelcentrum De Linie in Gorinchem maken Ellie Hovestadt en Ronald Kilian gebruik van een speciale zuil voor het doen van oogmetingen bij hun klanten. Alle metingen die zij verrichten bij hun klanten, worden hierin opgeslagen. En dat kan ver gaan: het is zelfs mogelijk om het leesgedrag van mensen te meten, om zo een bril te maken met nog meer maatwerk en met een nog betere functie. Het leesgedrag en de volgbeweging worden gemeten via een speciale app. Ellie en Ronald geven deze gegevens vervolgens door aan de fabrikant en dan wordt het glas speciaal voor de klant gemaakt. Uniek in de optiekwereld! Het is een nieuwe ontwikkeling die helemaal klaar is voor de toekomst.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Sowieso is OOGdalem klaar voor de toekomst. Ellie en Ronald zijn blij dat AI gebruikt wordt om de optiekwereld nog beter te maken en daarmee wordt ook hun eigen zaak naar een nog hoger niveau getild. ,,We kunnen door de resultaten van AI beter begrijpen hoe ogen precies bewegen. Dat is uiteraard bij iedereen weer anders. Wij bieden de speciale multifocale XR-glazen in vier varianten. Deze zijn duurzaam door een speciale coating die erop zit en ook wordt er minder plastic gebruikt bij de fabricage ervan. We zijn in onze winkel ook duurzaam bezig, alleen al door niet op onze locatie glazen te slijpen. Zo blijft al het plastic in de fabriek. Mensen zijn steeds meer met duurzaamheid bezig en we zijn blij dat onze branche hier ook oog voor heeft.”

Dit artikel wordt u aangeboden door OOGdalem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie