Een belangrijke tip van Tara Verschoor van The Healthy Club: drink voldoende water!
Een belangrijke tip van Tara Verschoor van The Healthy Club: drink voldoende water! The Healthy Club

The Healthy Club: Drink voldoende!

13 september 2023 om 17:40 Zakelijk

SPIJK ,,Bij The Healthy Club geven we sinds 2007 groepslessen, Personal Training en voedingsadviezen”, aldus eigenaar Tara Verschoor. ,,We hebben met grote passie en drive al veel mensen mogen begeleiden naar een gezondere, fittere, slankere en sterkere versie van zichzelf. Een Healthy levensstijl bestaat onder andere uit voldoende beweging en gezonde voeding. Maar er zijn meer aspecten die bijdragen aan een goede gezondheid.

In ons eigen boek hebben wij dit samengevat in tien principes (plus 8 weekmenu’s en 90 recepten). Een van deze principes neem ik in dit artikel graag met u door: drink voldoende!

Nu de warme dagen dan toch echt voorbij lijken te zijn, is voldoende water drinken voor veel mensen weer lastig. Toch is het heel belangrijk! Ik leg uit waarom.

Water is cruciaal voor het lichaam, het zorgt voor de opname van voedingsstoffen, afvoer van afvalstoffen en is heel belangrijk bij het regelen van de lichaamstemperatuur.

Het voedingscentrum raadt aan om elke dag 1,5 tot 2 liter te drinken. Op een dag verliezen we ongeveer 2,5 liter vocht via urine, ontlasting, ademhaling en zweet. Uit voeding halen we ongeveer 1 liter vocht per dag. Vandaar het advies om dit aan te vullen met 1,5 tot 2 liter water. Het is trouwens beter om niet (teveel) tijdens het eten te drinken. Daarmee bemoeilijken we de vertering, omdat we minder goed kauwen en minder speeksel aanmaken. In speeksel zit het enzym amylase dat voeding voor verteert voor de maag*.

En daarmee eindig ik met een off-topic gouden tip: *Vandaar ook het ‘ouderwetse’ advies om elke hap 20-30x te kauwen!

Mijn naam is Tara Verschoor en samen met mijn team zijn wij met onze sportschool The Healthy Club gevestigd bij golfclub The Dutch in Spijk.

Neem gerust eens contact op voor meer informatie! Dit kan via mail info@thehealthyclub.eu of telefoon (06) 28 13 58 25.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie