De Sint-etalage van De Mandarijn
De Sint-etalage van De Mandarijn De Mandarijn

Sinterklaasideeën bij De Mandarijn

21 november 2023 om 13:00 Zakelijk

GORINCHEM Onze lieve Burgemeester heeft de Goede Sint en zijn illuster gezelschap vorstelijk ontvangen Buiten De Waterpoort, een feestelijke intocht volgde door het hart van de vestingstad. Prachtige beelden van Gorinchem, heel Nederland heeft genoten van de stoomboot op de Merwede! 

Inzoomend op de winkelstraten zie je kleurige, vrolijke etalages, Sint weet niet waar hij het eerst naar binnen zal gaan om nog wat extra cadeautjes aan te schaffen. In de etalage van De Mandarijn staat een poppenhuis van zestig jaar oud (kreeg wel weer een fris kleurtje) en gehaakte stokpaarden. Natuurlijk is de schimmel van Sinterklaas erbij. Sint kan overnachten in een hemelbed, gemaakt door leerlingen van het Vita College.

En nu mogen de verlanglijstjes in de schoen (vergeet niet te zingen en wat water en een winterwortel voor het paard neer te zetten), er staat toch vast en zeker wel een boek op?

Een fluweelzacht babyboekje of een kartonboekje om zelf vast te houden. De planeten of het Zwanenmeer met klassieke muziek of een nieuwe versie van de klassieker Boe zegt de koe met dierengeluiden.

HEEL BEROEMD BOEK

Lees je al heel goed en houd je van een spannende serie: Wereldspionnen, Het geheime dierengenootschap of Seawalkers is vast iets voor jou! En je zou eens kunnen denken aan een een heel beroemd boek van Tonke Dragt (Brief voor de koning)

Naast de trap is een hele hoek ingericht voor 13plussers. Fijne Nederlandse schrijvers zoals Mel Wallis de Vries (Toxic), Anna Woltz (De spin en de sleutel) en Mirjam Mous (Welkom in Smartpark) vind je daar.

De hoge kast staat vol met Engelse boeken voor young adults. Wel eens iets gelezen van V. E. Schwab? Zij schrijft een ijselijke mix van fantasy and romance (Addie Larue). Neal Shusterman schreef de serie Scythe, futuristisch. Kom eens kijken, de collectie wisselt snel en er staat altijd iets gloednieuws.

Als er heel laat in de nacht een klein lichtje in de winkel brandt (o nee, natuurlijk ziet niemand dat), dan heeft Sint Nicolaas een mooi boek gevonden op de lange tafel, keuze genoeg. Hij wil zelf ook wel eens verdwijnen in een fantasiewereld, het liefst bij Boekhandel De Mandarijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie