De Rivas ledengroep hield regelmatig lezingen en workshops
De Rivas ledengroep hield regelmatig lezingen en workshops Rivas

Rivas stopt met ledenorganisatie omdat deze niet meer kostendekkend is

1 maart 2024 om 11:47 Zorg

GORINCHEM Rivas heeft besloten om op 31 december 2024 te stoppen met Rivas ledenorganisatie. De ruim 22.000 leden hebben op 27 februari 2024 een brief ontvangen waarin hen wordt verteld dat Rivas ledenorganisatie stopt. In de brief vertelt Rivas de leden wat dit voor hen betekent. En waarom Rivas deze beslissing heeft genomen.

Rivas stopt met Rivas ledenorganisatie omdat de ledenorganisatie niet langer kostendekkend is. Rivas ziet dat het aantal leden elk jaar flink daalt. Rivas ontvangt hierdoor minder inkomsten uit lidmaatschappen terwijl de kosten stijgen. Nu de financiële resultaten van Rivas flink onder druk staan, betekent dit dat Rivas moet stoppen met de ledenorganisatie. De zorgmedewerkers die nu gezondheidschecks, trainingen, workshops en lezingen geven, zijn hard nodig om zorg te geven aan Rivas cliënten. Door hiermee te stoppen, kunnen zij meer uren zorg geven.

Tot 31 december 2024 verandert er niets. Leden kunnen tot en met deze datum gebruikmaken van de voordelen die Rivas ledenorganisatie biedt. Vanaf 1 januari 2025 stopt Rivas met het organiseren van gezondheidschecks, trainingen, workshops en lezingen. Tegelijk stoppen ook de kortingen die leden van onze partners ontvangen. Het stoppen van Rivas ledenorganisatie heeft geen gevolgen voor de zorg die Rivas geeft. Iedereen in Nederland die zorg nodig heeft, heeft recht op zorg uit het basispakket van de zorgverzekering. Iemand hoeft hiervoor geen lid te zijn van een ledenorganisatie.

Alle lidmaatschappen stoppen automatisch op 31 december 2024. Leden kunnen tot die tijd gebruikmaken van de voordelen van Rivas ledenorganisatie. Informatie hierover is te vinden op www.rivas-ledenorganisatie.nl, in de digitale nieuwsbrieven en in Rivas ledenmagazine. Mensen die vragen hebben over het stoppen van Rivas ledenorganisatie kunnen hun vraag mailen naar ledenorganisatie@rivas.nl

.

advertentie
advertentie