Afbeelding
Beatrixziekenhuis

'Ik wilde bij haar zijn'

28 juli 2020 om 15:02 Zorg

GORINCHEM Op de Facebookpagina van het Beatrixziekenhuis is een mooi verhaal te lezen over een echte vechter.

Meneer Vonk verbleef maar liefst 70 dagen met een coronabesmetting op de Intensive Care van het Beatrixziekenhuis. Zes weken lang werd hij in slaap gehouden, om zijn ademhaling te ondersteunen. Hij vocht voor zijn leven en werd gelukkig weer wakker. Meneer Vonk: ,,Ik kan me natuurlijk niets herinneren van die weken toen ik in slaap werd gehouden. Wel van het moment voor ik naar de Intensive Care werd gebracht. Ik moest afscheid nemen van mijn vrouw. Voor het geval ik niet meer wakker zou worden. Maar ik wist zeker dat het goed zou komen. “Komt wel goed wijffie”, zei ik tegen mijn vrouw."

Maar eenmaal wakker gemaakt uit zijn kunstmatig coma was meneer Vonk heel onrustig. Hij kon ’s nachts niet slapen. Hij was bang en miste zijn vrouw. ,,We zijn 46 jaar getrouwd en nooit van elkaar weg geweest. Ik wilde bij haar zijn."

En dus kwam de verpleging met dé oplossing. Met een van de koppelbedden die Rivas Zorggroep van
Stichting Roparun ontving, werd van het ziekenhuisbed een tweepersoonsbed gemaakt. En sindsdien slapen meneer en mevrouw Vonk iedere nacht in elkaars armen. En heeft meneer Vonk geen nacht meer onrustig geslapen.

Inmiddels gaat het stukken beter en is meneer Vonk aan het revalideren in Het Gasthuis. Ook daar slaapt het koppel nog iedere nacht samen. In alle rust. Want slaap is voor het herstel toch het beste medicijn.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie