Gastsprekers vertellen over de historische en psychologische dimensies van de huidige coronapandemie. Op de voorgrond de koninklijke familie. Mely van Malenstein midden in het panel.
Gastsprekers vertellen over de historische en psychologische dimensies van de huidige coronapandemie. Op de voorgrond de koninklijke familie. Mely van Malenstein midden in het panel. Beeld: © Set Vexy – Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam

Auteur van ‘De geplaagde Stad’ bij Koninklijk symposium over Covid-19

15 juni 2021 om 13:27 Zorg

GORINCHEM Mely van Malenstein, auteur van het jaarboek De Geplaagde stad van de Historische Vereniging Oud-Gorcum was op 2 juni uitgenodigd door de Koning en Koningin. Het Koninklijk echtpaar was gastheer en gastvrouw van het Paleissymposium ‘COVID-19 vanuit verschillende perspectieven’. In het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam was eveneens HKH Prinses Beatrix aanwezig.

Mely van Malenstein was als medisch historicus en huisarts gastspreker, samen met Damiaan Denys, afdelingshoofd Psychiatrie aan het Amsterdam Universitair Medisch Centrum. Zij spraken in het Koninklijk Paleis Amsterdam over de historische en psychologische dimensies van pandemieën en in het bijzonder de huidige coronapandemie. Daar namen ook online sprekers uit Japan en Engeland deel.

Tijdens de tweede helft van het symposium waren er break-out sessies met de online deelnemers, bestaande uit ruim 120 Nederlandse medici, wetenschappers, beleidsmakers, politici en journalisten op het gebied van COVID-19. Aansluitend leidden de voorzitters van het symposium een gesprek met de gastsprekers waarin vragen uit de break-out sessies werden beantwoord.

Het boek ‘De Geplaagde Stad’ over 200 jaar epidemieën in Gorinchem beleeft nu al zijn 3de druk en is te bestellen bij de boekenwinkels in de stad en het Piazza centrum of via de website van Oud Gorcum.

advertentie
advertentie