Miranda met haar vader
Miranda met haar vader Prive collectie

Miranda Overbeek loopt Sunrise Walk voor haar vader die overleed aan ALS

12 december 2022 om 08:16 Zorg

GORINCHEM MIranda Overbeek (33) loopt samen met haar broer Frank en echtgenoot Edward in de nacht van 10 op 11 februari mee in de Sunrise Walk door het historische Utrecht. Ook haar moeder Elly en broer Pascal uit Vianen lopen mee. Tijdens de Sunrise Walk wordt de ziekte ALS en andere spierziektes in het licht gezet en gaan de lopers de zonsopgang tegemoet. Miranda doet mee ter nagedachtenis aan haar vader die in 2020 overleed aan de ziekte ALS. Ze wil samen met de familie minimaal 2500 euro ophalen voor onderzoek naar medicijnen voor ziektes zoals ALS, PSMA en PLS. 

.

,,Mijn vader had een hele positieve instelling. Hij probeerde altijd alles te doen wat er mogelijk was, en de instelling van ons gezin was dan ook: zoveel mogelijk leuke dingen doen. Dit hebben we zeker gedaan: we hebben nog heel veel leuke uitjes en etentjes gehad. Zo hebben we nog heel veel mooie herinneringen kunnen maken, juist ook in de periode dat mijn vader ziek was.” Miranda Overbeek is 33 jaar, getrouwd en werkzaam bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze loopt samen met haar moeder, broers en echtgenoot mee tijdens de ALS Sunrise Walk. Samen hopen ze een mooi bedrag op te halen aan donaties om daarmee meer onderzoek mogelijk te maken. ,,Ik loop uiteraard mee voor mijn lieve vader maar ook voor alle andere mensen met PSMA en ALS, zodat er hopelijk een medicijn kan komen dat deze genadeloze ziektes kan stoppen.” 

MEELOPERS VIERDAAGSE Met haar man Edward heeft Miranda al eerder gewandeld om geld op te halen in de strijd tegen ALS: ,,Mijn man en ik hebben in 2018 in de week van de Nijmeegse vierdaagse meegedaan met de ALS Meelopers Vierdaagse. Wij liepen vier avonden vijftien kilometer in en om Gorinchem (in totaal dus 60 kilometer) en hebben hiermee 2.542,00 euro opgehaald. Dit was te danken aan maar liefst 103 donateurs, waaronder ook vijf bedrijven.” Tijdens de tweede editie van de ALS Sunrise Walk kiest Team familie Overbeek voor een route van 15 kilometer. Ze verwachten dat het een gezellige wandeling wordt: ,,Ik ben verder wel heel benieuwd hoe het zal zijn om ’s nachts te wandelen, want dit heb ik nog nooit eerder gedaan. En ik hoop vooral dat het niet glad zal zijn door sneeuw of ijzel!” 

STREEFBEDRAG Qua voorbereiding zit het wel goed bij het team. ,,Wij lopen 15 kilometer. Hier hoef ik me niet echt op voor te bereiden, omdat ik regelmatig wandel, ook langere afstanden. De voorbereidingen zitten dus vooral in het ophalen van zoveel mogelijk geld! Hier ga ik de komende periode meerdere malen aandacht aan besteden via social media, Whatsapp en de donatiebus uit het startpakket.” Het streven is om minimaal het bedrag te evenaren wat ze tijdens hun deelname aan de ALS Meelopers Vierdaagse hebben opgehaald. ,,Met elkaar willen we minimaal 2.500,00 euro ophalen. Tijdens de Meelopers Vierdaagse hebben we ons streefbedrag gehaald door diverse berichten op social media en in Whatsappgroepen te plaatsen, maar vooral ook door mensen persoonlijk te benaderen.” 

Help jij de familie hun doel te behalen? Dan help je daarmee ook zoeken naar de oplossing voor ALS, PSMA en PLS. Doneren kan via www.alsunrisewalk.nl/donate/choose en dan zoeken naar Miranda Overbeek. 

Miranda's vader te midden van zijn gezin
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie