Afbeelding

Eropuit met de Zonnebloem-Bliekenbike

26 september 2023 om 07:47 Zorg

GORINCHEM Even naar de stad, een terrasje pikken, een rondje natuur of gewoon even lekker eropuit. Veel mensen pakken hiervoor de fiets. Maar voor mensen met een lichamelijke beperking of mensen die niet zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer is dit niet zo vanzelfsprekend. De Zonnebloem heeft nu ook voor minder mobiele doelgroepen een oplossing, namelijk een aangepaste elektrische fiets.

21 juli 2023 is de Duofiets: ‘De Zonnebloem-Bliekenbike’, door wethouder Eva Dansen overhandigd aan Stichting samen voor Syndion. In samenwerking met stichting ‘Samen voor Syndion’, wordt meer mogelijk gemaakt voor de mensen die niet zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer.

De aanschaf en het gebruik van De Zonnebloem-Bliekenbike is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van FOWW, De Rotary, Rabobank Coöperatiefonds, A.A. de Haan, gemeente Gorinchem en Stichting Samen voor Syndion.

Pauline Grethe van de lokale Zonnebloemafdeling is enthousiast over de Zonnebloemfiets en de samenwerking met de lokale partijen. Pauline: ,,Dit initiatief biedt mensen met een mobiliteitsbeperking de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke fietstocht.”

De Zonnebloem-Bliekenbike is een aangepaste elektrische fiets waarmee je met een vriend, vrijwilliger of familielid samen op pad kan. In Gorinchem gaat het om de Duofiets. De bestuurder heeft de volledige controle over de fiets en de passagier kan optioneel meetrappen. Naast de draaibare stoel en zwenkbare voetenplaat is de Duofiets voor de passagier uitgerust met een snelwissel voetfixatie op het pedaal links en/of rechts. Hiermee kan de voet niet meer van de trapper afschieten. Een uitkomst voor bijvoorbeeld mensen met een spasme of verlamming.

RESERVEREN EN MEER INFORMATIE

De Zonnebloem-Bliekenbike is de eerste Zonnebloem fiets die vanaf 1 september voor publiek gebruik te reserveren is via een elektronisch reserverings- en betalingssysteem. De Duofiets staat bij Syndion, Woonlocatie Griendweg 16-18 in Gorinchem. Aanmelden voor het daadwerkelijk kunnen reserveren van de Zonnebloem-Bliekenbike Duofiets kan via deze link. Na toetsing van de aanmelding ontvangen geïnteresseerden per e-mail een uitnodiging voor het gebruik van smartphone app Topology, waarmee zij de Duofiets kunnen boeken. De Duofiets is beschikbaar vanaf € 10,00 per dag of € 5,00 per dagdeel, betalingen gaan eveneens via de Topology app.
Kijk voor meer informatie over de Zonnebloem-Bliekenbike op: https://www.zonnebloem.nl/gorinchem/nieuws/2023/07/duofiets-de-zonnebloem-bliekenbike

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie