Afbeelding

Informatiebijeenkomst over autisme in bibliotheek Woudrichem

21 november 2023 om 16:24 Zorg

WOUDRICHEM In de bibliotheek in Woudrichem wordt dinsdag 12 december van 14.00-16.15 uur een bijeenkomst gehouden over autisme door MEE Plus. De bijeenkomst is gratis en aanmelden kan via servicebureau.bn@meeplus.nl 

Ruim 1% van de Nederlanders oftewel ongeveer 200.000 mensen heeft autisme. Het aantal mensen dat te maken heeft met autisme – zoals ouders, broers, zussen, partners, opa’s en oma’s, buren, werkgevers, leraren en zorgverleners – is vele malen groter. Volgens psychiater en hoogleraar autisme Wouter Staal is autisme de ‘verzamelnaam voor gedragskenmerken die duiden op een kwetsbaarheid op de volgende gebieden: sociale interactie, communicatie, flexibiliteit in denken en handelen en het filteren en integreren van informatie.

Het begrijpen en accepteren van mensen met een vorm van autisme kan een hoop stress wegnemen. Ondanks dat autisme een bekend begrip is in Nederland, weten nog veel mensen niet echt wat het inhoudt. MEE Plus organiseert deze informatiebijeenkomst om op deze manier meer kennis en begrip voor deze groep te krijgen. MEE Plus zet zich in voor een inclusieve samenleving waarin iedereen de kans krijgt zelf regie te hebben over het eigen leven, talenten te ontwikkelen en mee te doen.


Tijdens deze middag is naast theorie ook de kans om te ervaren wat autisme is door het doen van verschillende oefeningen. Via Brainblocks krijg je te zien hoe het brein van iemand met autisme werkt. Tussen de onderdelen in is er voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen. .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie