Julia van Harten (midden) in actie. Inge Mulders

Rapid Dames 1 pakt eerste driepunter van het nieuwe seizoen

14 september 2020 om 10:14 Hockey

GORINCHEM Vorige week werden bij de Kieviten uit nog ongelukkige punten gemorst. Dit weekend wisten de hockeydames van Rapid elkaar tegen IJssel veel beter te vinden en lieten veel zien uit de fanatieke trainingen van de afgelopen periode.

Rapid ging voortvarend van start en was de bovenliggende partij die al gauw in de cirkel van IJssel terecht kwam. Helaas nog zonder resultaat uit de gecreëerde kansen. IJssel kwam in de buurt van de cirkel en bracht halverwege het eerste kwart de voorsprong voor de uitploeg op het bord. Na een strafcorner wist Rapid via Lisa Hoornstra de gelijkmaker binnen te tikken.

Voor rust kwam IJssel opnieuw de cirkel van Rapid binnen en versierde een strafcorner. Tijdens het wegwerken van de bal wist IJssel alsnog de voorsprong te pakken en scoorde de 1-2.

In de rust sprak coach Fedde vooral uit dat de dames zichzelf niet moesten vergeten te belonen. De kansen en ruimte waren volop aanwezig. Nu was het een kwestie van de wedstrijd naar zich toe trekken voor Rapid.

Het zat er in en moest en zou lukken. De tweede helft werden de kansen van IJssel via een paar corners onschadelijk gemaakt door handig verdedigingswerk van Rapid. Jette Biemans haalde de trekker vervolgens over in het voordeel van de thuisploeg met een mooie backhand.

IJssel gaf niet op, maar werd gefrustreerder naarmate Rapid de wedstrijd meer in de regie nam. Het derde doelpunt viel dan ook opnieuw voor Rapid; Julia van Harten knalde een strafcorner de korte hoek in bij de keepster van IJssel.

IJssel probeerde nog iets terug te doen. Maar, de verdediging van Rapid boog niet en werkte na de druk aan opnieuw een sterke aanval. Tegen het einde van de wedstrijd pikte Julia van Harten handig de bal op bij de defensie van IJssel en gaf een haarscherpe voorzet aan Quinty Mostert. Die schoot de 4-2 door de benen van de keepster op de plank en maakte de overwinning voor Rapid in cijfers dikgedrukt.