Needle Art Tattoo Convention-editie van vorig jaar
Needle Art Tattoo Convention-editie van vorig jaar Etienne Hessels

'Tatoeage? Let op je lijf!'

22 mei 2019 om 17:30 Advertorial_1

GORINCHEM Twijfel jij of een tatoeage iets voor jou is? Tijdens de twintigste Needle Art Tattoo Convention krijg je alles mee op het gebied van tatoeages. ,,Dit is het gezelligste tatoeage-evenement van Nederland. Ook voor mensen die niet van top tot teen bedenkt zijn met tatoeages", vertelt organisator Brian Heijboer. Zelf heeft hij ook meerdere tatoeages op zijn lichaam staan.

Door Kevin de Bruin

Voor Brian Heijboer zijn tatoeages de normaalste zaak van de wereld. ,,Ik ben niets anders gewend dan in een tattoozaak rond te lopen." In zijn jeugd maakte hij al kennis met het vak doordat zijn vader ook tatoeages zette. Op zijn 17e was hij al werkzaam binnen de zaak van zijn vader. Op veertigjarige leeftijd is hij nog in de weer. Zo zet hij tatoeages in zijn eigen zaak aan de Haarstraat. Zijn passie voor de lichaamstekeningen gaat verder dan enkel zijn zaak. Zelfs wanneer hij op vakantie gaat, neemt hij zijn tekenspullen mee. Toch vindt hij het belangrijk dat niet iedereen klakkeloos een onuitwisbare afbeelding op zijn lichaam laat plaatsen.

,,Het zou zonde zijn als mensen door stomme keuzes achteraf spijt krijgen", vertelt Brian. ,,Een tattoo verwijder je niet zomaar." Volgens hem is het belangrijk dat je op de conventie erachter komt wat je zelf echt wilt. ,,Je kunt in elke schuur of zolder een tatoeage laten zetten, maar de kans dat je daar vrolijk van wordt, is niet zo groot." Op de beursvloer kom je in contact met mensen uit het vak. ,,Als je zo lang in het vak zit als mij, weet je exact wie er kwaliteit leveren. Onze standhouders kunnen die kwaliteit leveren."

Brian vergelijkt de conventie met een levendige beursversie van het televisieprogramma Inkt Master, wat wordt uitgezonden op Spike. Op een laagdrempelige leer je wat er allemaal mogelijk is. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken met welke tattoo-artiest je nu wel of niet in zee gaat. Ook krijg je inzicht in de verschillende soorten technieken die er schuilen achter het zetten van een tatoeage. Zo komen er mensen uit Indonesië die je alles kunnen vertellen over tatoeages die uit de losse pols zijn gezet. ,,Om dat te kunnen moet je een echte vakman zijn!" Uiteraard wordt ook getoond hoe met machines wordt getatoeëerd en komen voorbeelden voorbij van betekenisvolle tatoeages.

Bezoekers kunnen dus kennismaken met een heleboel tattoo-artiesten, er zijn diverse kraampjes en er zijn tattoo-wedstrijden binnen verschillende categorieën. Ook is dit de uitgewezen kans om meer te leren over alle soorten tatoeagetechnieken die er bestaan. Wanneer je van deze beurs komt, moet je een duidelijker beeld krijgen door wie je wel of niet een tatoeage wilt laten zetten. ,,Het is niet mijn doel om iedereen met een vol getekend lijf naar huis te laten gaan, al zal ik ze niet tegenhouden als mensen dat echt willen."

De Needle Art Tattoo Convention is op 31 mei en op 1 en 2 juni. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de conventie (www.needleart-convention.nl/tickets/). Je kunt voor de conventie kiezen tussen eendags-, weekend- en VIP-tickets.

i[ Needle Art Tattoo Convention, Evenementenhal Gorinchem, 0183 666790, website: www.needleart-convention.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie