De laatste competitiederby tussen Unitas en SVW was in het seizoen 2016/2017
De laatste competitiederby tussen Unitas en SVW was in het seizoen 2016/2017 gpfoto/Jan Noorlandt

Gorcumse derby bij start nieuwe voetbalseizoen

17 augustus 2018 om 13:10 Sport/sport

REGIO SVW en Unitas (za.) zitten dit seizoen samen in de derde klasse C en om dat te vieren heeft de KNVB besloten ze maar meteen op speelronde één tegen elkaar te laten spelen. Het is het startschot van het grote derbyfeest in 3C.

Door Tim Hartman

Met SVW, Unitas (za.), Schelluinen en Arkel kent de derde klasse C vier clubs uit het verspreidingsgebied van De Stad Gorinchem. Maar ook Hardinxveld en Meerkerk, clubs net buiten de regio, bevinden zich in deze vermakelijke klasse. SVW en Unitas openen het bal tegen elkaar op Sportpark Molenburg, Arkel ontvangt Hardinxveld en Schelluinen krijgt IFC op bezoek.

In de eerste vijf speelrondes kunnen we zelfs al vier derby's noteren: SVW – Unitas (speelronde 1), Schelluinen – Arkel (speelronde 3), Arkel – SVW (speelronde 4) en Schelluinen – Unitas (speelronde 5). Op speelronde 11 en 13 volgen respectievelijk Schelluinen – SVW en Arkel – Unitas.

OVERIGE KLASSEN Ook clubs in de overige klassen weten waar ze aan toe zijn. Zo start eersteklasser GJS hun missie op lijfsbehoud in eigen huis tegen VVGZ. Een klasse lager, in 2F, ontvangt Woudrichem op de eerste speelronde EBOH op Het Bolwerk.

In de andere derde klasse, de derde klasse D, spelen Vuren en Sleeuwijk. Vuren speelt ook meteen een regionale derby op eigen veld: Haaften is de tegenstander. Sleeuwijk reist bij de seizoensopening af naar Raamsdonksveer voor het uitduel met RFC.

Tot slot de vierde klasse D, waar Herovina en SVS'65 elkaar tegenkomen dit seizoen. SVS'65 krijgt op speelronde één Noordeloos op bezoek. Herovina speelt eerst een uitwedstrijd tegen Well.

Het programma van de zondagtak van Unitas was al bekend. Zij starten op zondag 2 september op bezoek bij Alphense Boys. Ook Kozakken Boys weet al langer waar zij aan toe zijn. Zij starten zaterdag 25 augustus met de thuiswedstrijd in Werkendam tegen AFC.

advertentie
advertentie