Spanning en gezelligheid op de schaakschool
Spanning en gezelligheid op de schaakschool Mark Couwenberg

Schaakschool Giessen en Linge start nieuwe seizoen

26 augustus 2018 om 15:23 Sport/sport Deel je nieuws

Net als alle scholen start ook Schaakschool Giessen en Linge deze week met het nieuwe seizoen. Ook dit jaar zit het seizoen vol met ambitie en gezelligheid.

Al vroeg in het seizoen staat een ontmoeting op de agenda met een van Nederlands beste topsporters aller tijde. We mogen nog geen namen noemen, het betreft geen schaker, en het zal zeker een mooie ontmoeting worden!

Teams van de Schaakschool zullen opnieuw strijden in de regionale Merwede competitie. Het zal gaan om prolongatie van de huidige eerste plaats; weten de schakers uit Gorinchem zich ook dit jaar op de eerste plaats te handhaven?

Daarnaast zal er uiteraard weer meegedaan worden aan de Grand Prix toernooi cyclus. Hier spelen kinderen op individuele titel in een serie van toernooien. Giessen en Linge organiseert traditiegetrouw ook een ronde van deze cyclus, die dit jaar plaats zal vinden op zaterdag 27 oktober.

Uiteraard zal er volop getraind worden en wordt er gespeeld in de interne club competitie. Een uitstapje naar het wereldberoemde Tata Steel Chess toernooi in de winter staat op de planning, evenals het immer groeiende schoolschaak toernooi, waar teams van scholen tegen elkaar de strijd aan gaan. Dit schoolschaaktoernooi zal plaatsvinden in februari.

De schaakschool heeft onderdak in het Fortes Lyceum. Er wordt gespeeld en getraind op woensdag middag en vrijdag avond. Kinderen vanaf ca. 6 jaar kunnen hier de beginselen van de schaaksport leren, maar ook meer gevorderde kids zijn uiteraard van harte welkom. Zij zullen hier ervaren hoe leuk het kan zijn om in een gezellige omgeving met het schaken bezig te zijn. Meer info en aanmelden kan via onze website www.giessenlinge.nl

advertentie
advertentie