Dineren bij Teach Inn
Dineren bij Teach Inn Hunk

Omnia College weer gestart.

28 augustus 2018 om 11:42 lokaal Deel je nieuws

Deze week is het Omnia College weer gestart. Eerst met een introductie en vanaf donderdag starten de lessen. Landelijk is er binnen het vmbo een vernieuwing doorgevoerd. Voorheen waren er 36 opleidingen. Dat is nu terug gebracht naar 10 profielen waarvan er 7 worden aangeboden binnen het Omnia College. Dit is zeer uitzonderlijk, de meeste scholen bieden maximaal 4 profielen aan.

Om de leerlingen goed voor te bereiden op de profielen volgen ze in klas 1 en klas 2 vakwerkklassen waarin ze zich kunnen oriënteren op hun profielkeuze in klas 3 en 4. Daarnaast stimuleert het Omnia College een gezonde levensstijl. De school is rookvrij, heeft een extra sportklas en een gezonde schoolkantine.

De vernieuwing heeft ook gezorgd voor aanpassingen in de school zodat de leerlingen goed worden voorbereid op de eisen die de arbeidsmarkt vraagt en voor een goede aansluiting op het MBO. Zo kunnen leerlingen bij het profiel BWI ( Bouwen, Wonen en Interieur) kiezen voor wandafwerking waarbij behangen en stuken weer in het programma zit of meubelmaken.

Bij het profiel E&O ( Economie & Ondernemen) is het lokaal verbouwd en kwamen de leerlingen na de vakantie terug in een professionele kantoortuin met daarbij een winkel met balies, kassasystemen en etalages.

Bij de afdeling HBR ( Horeca, Bakkerij & Recratie) kunnen gasten op de dinsdag- en donderdagavond weer komen dineren in restaurant Teach Inn voor € 12,50 per persoon. Zoals we bij Nederlands een lesmethode nodig hebben heeft deze afdeling gasten nodig om de leerlingen het vak te leren. Mocht u interesse hebben dan kunt u reserveren via 0183-616602 of via restaurant@merewade.nl

advertentie
advertentie