Vlnr: Duffy Fishbain-van Kempen, Yvonne van Dijk, Teunis Bout, Anja Staal en Eline Onvlee.
Vlnr: Duffy Fishbain-van Kempen, Yvonne van Dijk, Teunis Bout, Anja Staal en Eline Onvlee. Tim Hartman

'Knus, uniek en gezellig'

5 september 2018 om 17:31 Nieuws

GORINCHEM De Langendijk blijft deze week nog even in de zomerse vakantiesferen. De ondernemers in de gezelligste straat van Gorinchem houden vrijdag 31 augustus een schemermarkt. Teunis Bout (Café Pavlov), Eline Onvlee (Dots. Conceptstore), Duffy Fishbain-van Kampen (Sweet Ima), Yvonne van Dijk (De Buurman en De Buurvrouw) en Anja Staal (Sterpoelier) heten u van harte welkom.

Door Tim Hartman

Muziek, theater, hapjes, drankjes, schemerlampen, de meest uiteenlopende kraampjes. Kortom: de schemermarkt op de Langendijk is vrijdag één grote gezellige en knusse aangelegenheid. Uiteraard volledig in stijl van de Langendijk. Wat dat is? ,,Eigenwijs", vat Teunis samen. ,,Een beetje anders dan anders", voegt Eline daar aan toe. ,,We hebben veel kleine, enthousiaste en unieke en ondernemers op de Langendijk. Deze markt wordt ook uniek en niet te vergelijken met bijvoorbeeld de maandagmarkt. Veel handgemaakte dingen, kleding, kaarten, woonaccessoires, kinderspeelgoed, boeken. Van alles", somt Teunis op.

EIGENWIJS Duffy is met Sweet Ima inmiddels zes jaar op de Langendijk gevestigd en legt uit dat ze juist om die 'eigenwijsheid' in die straat wilde zitten. ,,Mensen dachten dat we gek waren, omdat er toen zoveel leegstand was. Maar we zitten hier graag. We horen heel vaak 'wat een leuk straatje'." Ook Eline zit met Dots. Conceptstore sinds maart op de Langendijk. ,,We wilden heel graag in deze straat. Het is er gezellig, net even wat anders. En dus ook met de schemermarkt."

Naast zo'n veertig kraampjes, met ook ondernemers van de Burgstraat, is er ook vermaak in allerlei vormen. Zo wordt de markt door verschillende optredens muzikaal omlijst en verzorgt Fons van Rongen theatervoorstellingen op de Verwersteiger. ,,Aan het begin van de avond ook kindervoorstellingen."

BIZ De Schemermarkt is volgens de ondernemers mede mogelijk door de invoering van de BIZ (BedrijvenInvesteringsZone, red). Ondernemers dragen hierbij allemaal iets bij aan een fonds, welke gebruikt kan worden om activiteiten te organiseren. Dat in combinatie met de enorme dosis creativiteit die zich op de Langendijk bevindt, heeft geleid tot dé afsluiter van de zomer. ,,Zomers, gezellig, in de avond. We kwamen snel op een schemermarkt uit", legt Teunis uit.

Duffy is enthousiast over de mogelijkheden van de BIZ. ,,We organiseren al best wel veel, maar dat wordt hierdoor nog makkelijker." Ze verwijst daarmee onder meer naar het zomerprogramma dat laatst in samenwerking met Gorinchem Beweegt werd gehouden met allerlei activiteiten voor kinderen. ,,Maar deze markt is wel een wat groter evenement. We pakken uit, zo aan het einde van de zomer."

De markt wordt aanstaande vrijdag (31 augustus) gehouden van 18.00 tot 23.00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebookpagina van 'Langendijk Gorinchem'. Nog een laatste tip? ,,Niet met een volle buik naar de markt komen. Er is lekker veel te eten", besluit het gezelschap lachend.

advertentie
advertentie