De feestelijke opening van Snoepeiland Gorinchem
De feestelijke opening van Snoepeiland Gorinchem Snoepeiland Gorinchem

Snoepeiland: Lekker én verantwoord

5 september 2018 om 17:31 Nieuws

GORINCHEM Met het nieuwe winkelcentrum Hoog Dalem is ook de snoepwinkel 'Snoepeiland' geopend. Bij Snoepeiland kunnen jong en oud zichzelf verwennen met 120 soorten snoep, chocolade, thee en Italiaans schepijs, zo vertelt Marianne namens Snoepeiland.

door Tim Hartman

,,Wat is leuker dan mensen blij maken met lekkere dingen?" Wie een bezoekje aan Snoepeiland brengt, zal altijd met iets lekkers de deur uitgaan. Maar met zo'n uitgebreid assortiment valt het nog niet mee om iets te kiezen uit zoveel lekkers.

Maar is snoepen niet ongezond? ,,We hebben ook glutenvrij en suikervrij snoep. Mensen willen wel snoepen, maar steeds vaker op een verantwoorde manier", legt Marianne uit. ,,Het brengt ook een beetje gezelligheid. Ik herinner me nog goed de snoepwinkel waar wij vroeger een snoepje mochten halen. Het is echt een beleving om bij Snoepeiland iets lekkers uit te kiezen."

KLANT ,,Alles voor de klant", is het motto van Snoepeiland en dat is goed merkbaar. Al voor de opening was er contact met de klanten op social media, zo vertelt Marianne. ,,We hebben op Facebook de vraag gesteld wat mensen graag in de winkel terug willen zien. Daar hebben we echt veel enthousiaste reacties op gehad. Ik had bijvoorbeeld nog nooit van wijnballen gehoord, maar dat was een van de antwoorden en dat verkopen we nu ook."

Het contact met de klanten is voor Marianne het belangrijkst. ,,Dus als mensen iets zoeken en ze kunnen het bij ons niet vinden: geef het aan! Dan gaan wij er alles aan doen om het voor elkaar te krijgen. Maar natuurlijk verkopen we ook gewoon dropjes, kikkertjes, banaantjes en smurfjes. En oud-Hollands snoep, zoals kaneel- en kersenstokjes, schuimblokken en zoethout."

LEONIDAS Snoepeiland is tevens een van de eerste snoepwinkels in Nederland met een shop-in-shopformule van Leonidas. Bij Leonidas kunnen mensen de meest heerlijke bonbons uitkiezen, welke in verschillende soorten cadeauverpakkingen kunnen worden verpakt. En de bonbons zijn ook zeer geschikt voor de zakelijke markt. ,,Zo kunnen bedrijven iets lekkers en iets van goede kwaliteit bij de koffie aanbieden. Ook daarin kunnen wij iets betekenen."

Naast de bonbons van Leonidas en allerlei soorten snoepgoed kan men ook bij Snoepeiland terecht voor Italiaans schepijs en allerlei soorten thee. Marianne: ,,Gewoon een gezellig winkeltje waar ruimte is voor een praatje en waar mensen zich thuis voelen. Dat vinden we belangrijk voor het gevoel in zo'n nieuw winkelcentrum. Winkelen moet een beleving zijn."

Loopt het water u al in de mond en heeft u dringend behoefte aan meer informatie? Dat kan via www.snoepeiland.nl. U kunt uiteraard ook altijd een bezoek brengen aan Snoepeiland, te vinden aan De Linie 44 in Gorinchem. Snoepeiland is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur. Op vrijdagavond zelfs tot 21.00 uur.

advertentie
advertentie