Niels Huisman viert zijn goal
Niels Huisman viert zijn goal Wim den Besten

GKV Enomics nipt onderuit tegen titelfavoriet Nieuwerkerk

16 september 2018 om 12:38 Sport/sport Deel je nieuws

De Gorcummers wisten van te voren dat het een lastige pot zou worden tegen Nieuwerkerk, de ploeg die aangemerkt word als de toekomstige kampioen van Overgangsklasse D. Desondanks maakte een hard werkend GKV er een spannende pot van.

Het waren de oranje zwarten die in de eerste minuten brutaal de leiding namen en binnen 4 minuten op een 3-0 voorsprong kwamen door doelpunten van Kevin, Ferry en Niels. Echter binnen een minuut kwamen de gasten alweer dichter bij tot 3-2. Na vervolgens doelpunten van Ferry en Mats, drukte Nieuwerkerk even op het gaspedaal en toverde 7 doelpunten uit de hoge hoed, 5-9. De thuisploeg bleek niet onder de indruk en liep richting de rust langzaam in tot 9-11 door doelpunten van Suzanne, 2 x Mats en Nienke.

GKV kwam scherp uit de rust en wist via 2 doelpunten van Ferry op gelijke hoogte te komen, 11-11. Vervolgens bleef de wedstrijd op en neer golven, de gasten steeds aan de goede kant van de score, maar GKV stug in de achtervolging. Na doelpunten van Ismay 2 x en Niels, wederom op gelijke hoogte 14-14. Weer was het Nieuwerkerk dat de voorsprong nam 14-16. Maar via een prachtig doelpunt van Niels, op sublieme wijze aangegeven door Mats, kwam de thuisploeg weer dichterbij, 15-16. Tot ongenoegen van het thuispubliek, was de scheids in de laatste 10 minuten vrij enthousiast in het uitdelen van strafworpen, vooral aan de tegenpartij, 15-17. Maar door nogmaals Ferry en een mooie slim genomen vrije bal, gescoord door Maren stond er met nog 6 minuten te spelen een 17-17 score op het bord. Helaas was de adem van de Gorcummers niet lang genoeg. Via wederom 2 stippen tegen wist Nieuwerkerk de wedstrijd te beslissen en bleef GKV puntloos achter, 17-19.

Ondanks het verlies ziet trainer Niels Mastijn zeker een stijgende lijn. “De taken worden steeds beter uitgevoerd en er wordt hard voor elkaar gewerkt. Helaas was dat vandaag nog net niet genoeg voor een overwinning, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen.” Ook lovende woorden voor Niels Huisman, de jongeling, dit seizoen nieuwe in de basis, die een prima pot speelde.

Volgende week zaterdag speelt GKV Enomics uit tegen Valto, net als de Gorcummers nog puntloos.