Rapid Dames 1 pakt eerste driepunter in Tweede Klasse

16 september 2018 om 19:59 Sport/sport Deel je nieuws

Met frisse moed en een warm zonnetje in de rug sloeg Rapid deze mooie zondag af tegen Groen-Geel (Wassenaar). Omdat veel tegenstanders in de poule nog niet bekend zijn bij de dames, was de focus des te meer aanwezig.

Groen-Geel bleek ook een waardige tegenstander en de ploegen gingen het eerste kwartier gelijk op. Kansen werden door beide ploegen gecreëerd, maar een eerste goal mocht nog niet verschijnen op het scorebord. Tot de uitploeg een strafcorner kreeg toegewezen en deze afrondde. De arbitrage besloot echter om deze niet goed te keuren, waarna Rapid haar kans weer schoon zag om de aanval in te zetten. Maar de brilstand bleef op de teller staan en beide partijen gingen zonder doelpunten de rust in.

Na de pauze werd het spel chaotischer en fysieker vanuit beide ploegen. De arbitrage moest meerdere keren ingrijpen om het duel onder controle te houden. Zowel Rapid als Groen-Geel zetten namelijk alles op alles voor de openingstreffer.

Na een door Myrthe Sloeserwij handig genomen vrije slag, kwam Charlotte Sterk in scoringspositie en zorgde voor de eerste treffer van de thuisploeg. Daarna bleef het spel een tijdje heen en weer gaan en volgden er opnieuw voor beide partijen strafcorners en veldkansen.

Pas later in de tweede helft deed Groen-Geel dan iets terug. Eén van de Wassenaarse spitsen kreeg een mogelijkheid en de tegentreffer dwarrelde het goal van Rapid in. Het duel werd steviger, want de driepunter hing in de lucht, de vraag was alleen wie hem zou opeisen. Rapid kreeg een strafcorner toegekend, die op het eerste gezicht leek te mislukken. Maar niets was minder waar, want de sterk spelende Yf Bosch stond op scherp en knalde haar ploeg naar een 2-1 stand.

In de laatste minuten kreeg Groen-Geel nog een aantal strafcorners en was het even billenknijpen voor de supporters. Maar de Wassenaarse dames wisten deze niet te verzilveren en Rapid pakte hierdoor haar eerste (zwaarbevochten) driepunter in deze competitie.

advertentie
advertentie