17 september 2018 om 12:54 Sport/sport Deel je nieuws

Wedstrijd BCE’78 Ede  – EBV Baros Rotterdam.

Eindstand: 84-76

Zaterdag 15 september 2018

Voor het eerst sinds de jaren ’70 heeft BCE ’78 een team dat speelt in de Tweede Divisie. De Heren 1 trad gistermiddag aan voor de eerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen.

BCE startte met hoge snelheid. EBV ging er net zo hard tegenaan. Het eerste kwart gingen de teams in het begin gelijk op. Na de eerste 5 minuten brak EBV vaker door de verdediging van BCE heen en het kwart eindigde vrijwel gelijk met 13-12

Michel van der Hoven zette in het tweede kwart meteen de toon door een snelle score, maar daarna kwam BCE onder druk te staan. Dankzij goed samenspel van het team konden Tyrone Herben, Damiël Ermen en Sybren Rensenbrink door mooie inside-plays scoren. Helaas raakte Jordi Dueck geblesseerd en eindigde de eerste helft in een stand van 27-35 in het voordeel van EBV.
In het begin van het derde kwart scoorde het team uit Rotterdam in korte tijd 12 punten. Het ging heen en weer, maar EBV bleef de voorsprong houden. Hun schoten vielen goed, terwijl de schoten aan de kant van Ede maar niet vielen. Maar na een time-out, waarin coach Geraldo Rustenberg het team de opdracht gaf meer aandacht te besteden aan de defense en gebruik te maken van de snelheid en het uithoudingsvermogen van de spelers in de offense, scoorden Yannick van der Zalm, Malcom Rustenberg en Tyrone Herben in korte tijd maar liefst 18 punten. Hun scores kwamen op dit moment van de wedstrijd vooral door goed inzicht op de vrije man die insneed, door binnendoor of onder de basket door, te scoren. Dit kwart eindigde in 48-51.
In het vierde kwart kwam de ploeg uit Ede los. Er kwam meer snelheid in het spel, het zelfvertrouwen kwam terug en daarmee ook het doorzettingsvermogen om deze wedstrijd te winnen. Na de score van Jonathan Paans scoorden Malcom Rustenberg en Tyrone Herben ieder een drie-punter en begon BCE uit te lopen op EBV. De supporters steunden de spelers luidkeels en de sfeer in de zaal was geweldig! Rotterdam leek hierdoor verrast, maar vocht goed terug. Dankzij de score van Sybren Rensenbrink eindigde de wedstrijd in gelijkspel (73-73), wat betekende dat er een verlenging gespeeld moest worden van 5 minuten.
In de verlenging liepen de emoties bij de tegenstander al snel op. Hun coach kreeg een technische fout en vanaf dat moment raakte het team uit hun spel. Het team van BCE hield zijn hoofd koel. Thijs Dueck schoot wederom secuur en Tyrone Herben liet als topscorer zien wat hij waard was. Deze spannende wedstrijd was geweldig voor het publiek en eindigde in een overwinning voor BCE’78 in 84-76.