Ook kinderen vermaakten zich prima tijdens KLM Open

18 september 2018 om 09:51 Sport/sport

SPIJK De kinderen van groep 5 van basisschool De Schatkist uit Herwijnen deden afgelopen donderdag mee aan het watersportspektakel 'Optimist on Tour'. Optimist on Tour lag, tijdens het KLM Open, op donderdag tot en met zaterdag, aangemeerd in het Lingebos in Vuren. De kinderen van de school hebben, na een korte instructie van de instructeurs, gratis kennis kunnen maken met zeilen, kanoën en suppen. Ze werden daarbij letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Femke (8 jr.), één van de leerlingen uit groep 5, vertelt stralend dat ze de het super leuk vond. Het suppen vond ze het gaafst.

Optimist on Tour tijdens het KLM Open is een initiatief van het Watersportverbond, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF). De activiteit is ondersteund door de gemeente Lingewaal en mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer.

Groep 7 en 8 van de Lokhorstschool uit Deil werden afgelopen donderdagmiddag door Team RAAK! verwelkomt in het Golf RAAK!-funpark. In het funpark hebben de kinderen spelenderwijs kennis kunnen maken met de golfsport. Het zonnetje scheen en de kinderen waren erg enthousiast. Ook mascotte Ossie de Otter van het watersportjeugdprogramma Optimist on Tour kwam langs in het funpark langs en sloeg een balletje mee. Juf Esther Meijer vertelt dat de Lokhorstschool ook vorig jaar met de kinderen aanwezig was in het funpark. Dat is prima bevallen en dit jaar hebben ze zich opnieuw aangemeld. ,,De spellen zijn super leuk en de kinderen zijn een ervaring rijker. Het is leuk en goed geregeld. De organisatie is goed en je ziet dat er goede, geschikte mensen bij betrokken zijn."

De samenwerkende gemeenten West Betuwe (Neerijnen, Geldermalsen, Lingewaal) en Leerdam hebben net als vorig jaar de regio bij de bezoekers van het KLM Open onder de aandacht gebracht via een gezamenlijke promotiestand op de KLM Open Expo. De promotiestand is mede mogelijk gemaakt door Regio Rivierenland, Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland, Uiterwaarde, Lingestreek en een aantal lokale ondernemers en vrijwilligers. De stand toonde de recreatiemogelijkheden aan de bezoekers van het golfevenement. Het bracht de highlights en hotspots uit het gebied in beeld, zoals forten, kastelen, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, rivieren, recreatiegebieden, overnachtingsmogelijkheden, glas en fruit.

advertentie
advertentie