Seizoen 2018-2019
Seizoen 2018-2019 De Stad Gorinchem

SVW is de 'baas van de stad'

22 september 2018 om 19:45 Sport/sport

GORINCHEM SVW mag zich tenminste tot 9 februari 2019 de beste derdeklasser uit Gorinchem noemen. Buurman Unitas kwam zaterdagmiddag op bezoek en werd met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. ,,We zijn voorlopig de baas van de stad", sprak een verheugde SVW-coach Tutu Ndona, die zijn competitiedebuut als hoofdcoach maakte.

Door Tim Hartman

Dat SVW en Unitas allebei uit Gorinchem komen en de sportparken slechts 250 meter van elkaar verwijderd liggen, is slechts een van de talloze dwarsverbanden tussen beide clubs. Afgelopen zomer maakten vijf spelers de overstap van Unitas naar SVW en andersom verruilden vier spelers de streepjes voor de roodbroeken. De neven Rida Assaban en Hicham Farhou stonden tegenover elkaar op het middenveld en SVW-coach Ndona zag zijn neefje, Fadelme Elonga, invallen bij Unitas. Er stond dus nogal wat op het spel behalve de eerste driepunter van het kersverse voetbalseizoen.

Naser El Mousati kan zijn telefoon er in elk geval met gerust hart bij pakken de komende dagen. Waar hij vorig seizoen nog smaakmaker was in de ploeg van Hans Bos deed hij zaterdag namens SVW zijn oude ploeg pijn met twee goals. Tweemaal, eenmaal voor rust en eenmaal na rust, ontsnapte hij bij de tweede paal aan de aandacht van de Unitas-verdediging.

Die 2-0 was voor Unitas, dat via Nabil Kadiwahabi nog een enorme kans op 1-1 miste, de mokerslag. De marge voor SVW werd kort voor tijd zelfs nog verruimd door Ahmed Kelifa waarmee Ndona zijn eerste competitiewedstrijd als coach van SVW met 3-0 wint van de stadsgenoot. 

Meer over SVW - Unitas is dinsdag te lezen in De Stad Gorinchem. 

advertentie
advertentie