Dames 1 ziet punten in het water vallen

24 september 2018 om 09:51 Sport/sport Deel je nieuws

Deze zondag stond de uitwedstrijd tegen Westland op het programma van Rapid dames 1. Westland is gelegen in het op de kaart nog net aan te wijzen Naaldwijk.

Doorweekt van de hoosbuien startten de beiden ploegen en werd de verdediging van Rapid gelijk op de proef gesteld. Erg wakker was de uitploeg niet en keek met 10 minuten op de klok al tegen een 1-0 achterstand aan. Westland haastte zich naar een 2-0 voorsprong. Rapid kwam gelukkig weer tot leven en zette de Westlandse verdediging met een snelle counter op het verkeerde been. Het was Myrthe Sloeserwij die de 2-1 met hulp van een Westlandse stick achter de keeper speelde.

Dat leek het startsein voor meer controle-hockey van de Gorinchemse dames. De controle werd helaas ook snel weer uit handen gegeven door slordig balverlies en wist Westland opnieuw te scoren. Rapid liet dat niet op zich zitten en haalde als antwoord opnieuw de trekker over, deze keer met een mooi schot van Jette Biemans. De score werd daarmee weer op 3-2 gezet.

In de rust werd de scherpte door coach Djurre van Gulik teruggebracht en dat was te zien aan de energieke start van de tweede helft. Binnen de eerste 5 minuten zorgde een knap schot van Myrthe Sloeserwij en een stukje stick van Charlotte sterk voor een mooie aansluitingstreffer.

Daarna liet Rapid de touwtjes vieren en bracht zichzelf onnodig in de problemen. Waar de arbitrage ook niet foutloos was, miste er ook scherpte aan de kant van de uitspelende ploeg. Daarmee kwam Westland maar liefst drie keer nog tot scoren en zag Rapid de punten in het water vallen.