Het team van de River Dragons tijdens het NK
Het team van de River Dragons tijdens het NK River Dragons

River Dragons veroveren goud!

24 september 2018 om 19:45 Sport/sport Deel je nieuws

River Dragons veroveren goud!

Op zaterdag 22 september werd het Nederlands Kampioenschap Drakenbootvaren gehouden op de Bosbaan in Amsterdam. Het NK werd een groot succes voor de Gorcumse River Dragons dat deelnam in de ‘mixed klasse’ voor de grote boot en daarin op alle afstanden goud wist te halen!

 

Hoge verwachtingen vooraf

Twee weken voor het NK vindt altijd het prestigieuze EHDC-toernooi plaats waarin zowel Nederlandse als Duitse topteams meedoen. De River Dragons presteerden uitstekend op dat toernooi met podiumplaatsen op alle drie de afstanden waarbij het team telkens als beste Nederlandse team eindigden.

 

De verwachtingen – en het vertrouwen - waren daarom hoog, maar daags voor het NK waren er problemen voor de River Dragons. Door ziekte, een geannuleerde vlucht en privé omstandigheden was het team uitgedund tot 16 peddelaars. “Een flinke verzwakking aangezien alle teams met 20 peddelaars in de boot zitten en wij nu 4 goede peddelaars moeten missen” aldus trainer Aldo Snik. “Toch hebben we besloten om dan maar met 16 peddelaars aan te treden hoewel de spanning over een succesvolle afloop van het toernooi daarmee flink toenam.”

 

Driemaal goud!

Het NK begon met de 500 meter; de afstand waar de River Dragons 5 jaar geleden voor het laatst goud wisten te veroveren en de laatste jaren telkens nét als tweede eindigden. De River Dragons wisten zich, ook met 16 peddelaars, redelijk eenvoudig te plaatsen voor de finale, maar de strijd om het goud was enorm spannend. De River Dragons bleven in de finale de concurrentie net voor en pakten daarmee het eerste goud van de dag.

 

Ondanks de euforische stemming na de winst waren de River Dragons in de daarop volgende 200 meter direct bij de les. Ook hier werd eenvoudig plaatsing voor de finale afgedwongen, maar in de finale was het verschil met de concurrentie kleiner dan op de 500 meter; er was een goede eindsprint nodig, maar uiteindelijk bleken de Gorcummers ook hier de sterkste.

 

Op de afsluitende 2.000 meter werden de River Dragons tot slot voor de derde maal Nederlands Kampioen! Aan de mooie resultaten werd nog een gouden randje toegevoegd aangezien de River Dragons op alle afstanden de snelste tijd wisten neer te zetten.  

 

Trainer Aldo Snik: “Alle teams zijn de afgelopen jaren steeds sterker geworden, maar we wisten dat we kanshebber zouden zijn op alle afstanden. Om dan op alle afstanden goud te halen is wel heel erg gaaf! Dat is vooral ook leuk voor de leden die nu het resultaat zien van hun harde werk. ”

 

Trots

Voorzitter Rob Bronsgeest: “Ik ben enorm trots op dit team en deze vereniging. We hebben best uitdagende jaren gehad waarin we weer opnieuw moesten bouwen aan het team. Dat we het seizoen nu mogen afsluiten met deze prijzen toont vooral aan hoeveel inzet we hebben geleverd en hoe we als team zijn gegroeid.”  

De River Dragons na het behalen van de titels op drie afstanden
advertentie
advertentie