Nienke vd Weijden probeert te scoren
Nienke vd Weijden probeert te scoren Wim den Besten

GKV ENOMICS trekt aan het kortste eind

30 september 2018 om 13:02 Sport/sport Deel je nieuws

De hoofdmacht van GKV Enomics ontving zaterdag 29 september Oranje Wit uit Dordrecht. De ploeg uit Gorinchem bungelde na drie wedstrijden nog puntloos onderaan, terwijl Oranje Wit met 3 punten in de middenmoot verkeert. Oranje Wit vorig jaar nog 2 keer eenvoudig verslagen is inmiddels versterkt met Jasper Kleingeld en jeugd-internationals Bo Oppe en Jop Brouwer overgekomen van de A1 naar het vlaggenschip.

Dat die twee jongelingen een grote impact op hun team hebben, bleek al snel. De ploegen gingen gelijk op en scoorde vrijwel om en om. Bij GKV Enomics vier verschillende doelpuntenmakers, bij Oranje Wit kwam het gevaar van Oppe en Brouwer. GKV Enomics kende een sterke fase, en liet zien dat het snel aanvallend spel op de mat kan leggen en over veel schijven kán scoren. Na een 6-6 gelijke stand werd het via twee afstandsschoten van Mats den Besten 8-6. In de eerste drie wedstrijden dit seizoen, die dus verloren gingen, kende GKV Enomics ook zulke fases en het zijn die fases waaraan de ploeg zich vastklampt. Dat het erin zit is duidelijk, maar vandaag zou dit voor het eerst in punten moeten resulteren.

Het gaatje van twee werd intact gehouden tot een paar minuten voor rust. In die fase een tactische wissel van Oranje Wit, waar GKV Enomics het antwoord op schuldig bleef. Zo gingen de ploegen rusten met een 11-12 voorsprong voor Oranje Wit. Na de rust sloeg Oranje Wit in de eerste aanval meteen toe, en moest GKV Enomics in de achtervolging. Dit ging heel geleidelijk, maar volgens plan. Via Ismay Bussing, Suzanne Kuipers, Mats den Besten en Nienke van der Weijden wisten de Gorinchemmers op 16-15 weer de voorsprong te pakken. Dit bleek echter het laatste wapenfeit van GKV Enomics en de ploeg stuitte op de inmiddels bekende fase waarin het niet lukt door te drukken. Oranje Wit, de tweede helft ook zeker niet sprankelend spelen, liep zo echter wel verdiend uit naar een 16-20 overwinning en drukt het achttal van Niels Mastijn zo verder in de problemen.

De realiteit is dat GKV Enomics nu alle zeilen bij moet zetten om uit de degradatiezone te ontsnappen. Volgende week dus een absolute must-win tegen Vriendenschaar Uit het nabij gelegen Hardinxveld-Giessendam.

Scores GKV Enomics: Mats den Besten 5, Niels Huisman 3, Ferry Gruijters 2, Ismay Bussing 2, Nienke van der Weijden 2, Niek van der Weijden, Suzanne Kuipers