Rapid speelster Jette Biemans loopt handig weg van een IJssel speelster. Peter van Geest

Hockeydames verdienen opnieuw punten

1 oktober 2018 om 10:58 Sport/sport Deel je nieuws

Het herfstzonnetje scheen vrolijk op de Gorinchemse velden, de sfeer zat er bij de supporters goed in en het feest zou natuurlijk compleet zijn met drie punten tegen IJssel.

Rapid ging het eerste bedrijf gelijk op met de IJsselse tegenstanders. Het beloofde opnieuw een spannende pot te worden gezien het fanatisme die beide ploegen inbrachten. Het eerste echte gevaar kwam van een Gorinchemse stick, maar leverde geen doelpunt op. De verdedigsters van Rapid kregen vervolgens de eerste acties van IJssel voor hun kiezen en moesten een aantal strafcorners wegwerken. Ondanks de kansen voor Rapid vloog het doelpunt er aan de verkeerde kant in en keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand aan in de rust.

Terwijl de velden werden voorzien van de nodige hoeveelheid water, werden de puntjes op de i gezet in de kleedkamer. Rapid Dames 1 ging vol goede moed het veld weer op met maar één doel, drie punten in Gorinchem houden.

En dat liet de ploeg meteen fanatiek merken in de tweede helft. De druk werd opgevoerd naar de IJsselse verdediging en dat resulteerde in een strafcorner. Fleur Sterkenburg zag haar kans schoon en tekende met een hard schot voor de eerste treffer.

Waar de coach van de tegenstanders zich schor schreeuwde om zijn ploeg tot scoren te krijgen, zette Rapid alles op alles om in de regie te blijven. Het spel werd van beide ploegen ook fysieker (soms ook wat theatraler) en zo kregen beide ploegen ook een kaart her en der uitgereikt. Rapid liet zich daardoor niet van de wijs brengen en gingen op jacht naar een volgende treffer. Uit de rebound van een corner stond Charlotte Sterk op de juiste plek en flatste de bal over de keeper het IJsselse doel in.

Toen was het spel nog niet gespeeld, want IJssel was duidelijk ook van plan met punten naar huis te gaan. Maar, Rapid speelde scherper dan de eerste helft en combineerde sterk. Via een mooie voorzet van Jette Biemans wist Charlotte Sterk ook de 3-1 binnen te tikken. IJssel deed nog iets terug, ongelukkig geholpen door een Gorinchemse stick, maar de overwinning bleef op Rapid deze zondag.