Logopedie op CBS De Regenboog

3 oktober 2018 om 09:56 Advertorial_2

GORINCHEM Sinds 28 augustus heeft Aansprekend! Logopedie, de logopediepraktijk van Laura van der Heiden en Janneke Vonk, er een dependance bij. Naast de hoofdvestiging aan de Edisonweg 30 in Gorinchem en de dependance in de Huisartsenpraktijk in Herwijnen, is er nu nog een dependance geopend in CBS De Regenboog aan de Albertine Kehrerstraat in Gorinchem. Hier is Janneke vanaf dit schooljaar elke dinsdagochtend aanwezig.

,,De nieuwe dependance verlaagt de drempel voor logopedie voor ouder(s)/verzorger(s) en kinderen en biedt daarnaast veel kansen om onze dienstverlening te optimaliseren," vertellen logopedisten Janneke en Laura.

,,Het werken binnen deze basisschool zorgt ervoor dat de lijnen korter worden; overleg met een leerkracht is nu gemakkelijker te realiseren. Ook is het nu mogelijk om een kind in de klas, in interactie met de leerkracht en leeftijdsgenoten, te observeren. Dit kan veel zinvolle informatie opleveren," vertelt Janneke. ,,En door samen te werken met de leerkracht kunnen we nog beter aansluiten op de hulpvraag."

,,De logopedische behandelingen zijn gericht op de hulpvraag van de patiënt," vertelt Laura. ,,Wij stemmen de behandeling daar zo goed mogelijk op af. Daarnaast geven we uitleg over de klacht, de achtergronden daarvan en de te volgen therapie. Dit werkt motiverend, waardoor er sneller resultaat geboekt kan worden. Met kinderen gaan we spelenderwijs aan de slag, omdat het belangrijk is dat er plezier in hebben, wat het positieve effect van de behandeling vergroot. Verder is er veel aandacht voor het overleg met andere betrokkenen en het toepassen van de geleerde vaardigheden in de praktijk."

Janneke: ,,Wanneer een nieuwe cliënt zich aanmeldt, wordt beoordeeld of -in de meeste gevallen- wekelijkse behandeling in de praktijk noodzakelijk is of dat er kan worden volstaan met het geven van adviezen in combinatie met periodieke controles. In beide gevallen wordt in overleg met de cliënt (of ouder(s)/verzorger(s)) een behandelplan op maat opgesteld."

Laura vertelt met welke klachten patiënten zoal bij Aansprekend! Logopedie komen. ,,Wij zien in de praktijk o.a. kinderen met problemen in de spraak- en taalontwikkeling (o.a. TOS, articulatiestoornis); volwassenen die last hebben van stem- of ademhalingsproblemen (o.a. heesheid, hyperventilatie); kinderen en tieners met afwijkend mondgedrag (o.a. open mondgedrag, afwijkend slikken); kinderen en volwassenen die stotteren of te snel en onduidelijk spreken."

Voor logopedie is in veel gevallen geen verwijzing van een (huis)arts meer nodig. De behandelingen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Volwassenen moeten wel rekening houden met hun eigen risico.

Aanmelding voor onderzoek en/of behandeling is mogelijk via het aanmeldformulier op www.aansprekendlogopedie.nl. Voor andere vragen kunt u contact opnemen via tel. 0183-628800 of info@aansprekendlogopedie.nl.

advertentie
advertentie