Afbeelding
Peter Stam

Politie arresteert 2 zakkenrolsters in Gorinchem dankzij alerte getuigen

5 oktober 2018 om 16:40 partnercontent

GORINCHEM - De politie heeft vrijdagmiddag 5 oktober 2018 twee zakkenrollers aangehouden in Gorinchem. Agenten kregen rond 12.30 uur een melding over zakkenrolsters bij een winkel aan de Arkelse Onderweg te Gorinchem. Twee vrouwen hadden geprobeerd om de portemonnee bij een vrouw van 81 jaar uit haar jas weg te nemen. Dit werd echter gezien door een getuige die daarop het winkelpersoneel waarschuwde.

Een van de zakkenrolsters, een 20-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd hierop door het winkelpersoneel meegenomen naar een kantoor. Daar werd zij door de politie aangehouden.

De andere verdachte was de winkel uit gevlucht en werd door agenten gezocht. Een van de winkelpersoneelsleden werd op een gegeven moment gebeld door een klant en die zei dat de gevluchte verdachte op de Willem de Vries Robbeweg zou lopen. De winkelmedewerker pakte zijn motorfiets en ging op zoek.

De medewerker trof de verdachte aan en hield deze vrouw, een 26-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan en droeg haar over aan de politie. Beide verdachten zijn ingesloten in het cellencomplex in Dordrecht. De recherche zal deze zaak verder onderzoeken.

advertentie
advertentie