De Aimabele Schoften, v.l.n.r: Marcel Harmsen, Ferdinand Biesheuvel en Izak Boom
De Aimabele Schoften, v.l.n.r: Marcel Harmsen, Ferdinand Biesheuvel en Izak Boom Fred Mertens

Aimabele schoften: Franse passie

9 oktober 2018 om 11:30 lokaal

GORINCHEM De nieuwe expositie 'De Smaak te Pakken, voedsel in & als kunst' wordt zaterdag 20 oktober geopend met festiviteiten in de Grote Kerk, de Bibliotheek en het Gorcums Museum. Ook 'De Aimabele Schoften' met het hilarisch Wijncabaret Appellation Controlée zullen hun opwachting maken.


Rubriek Gorcums Museum door Door Fred Mertens

Een gesprek met dit illustere trio is een aparte ervaring, niet echt een standaardgesprek. De leden van dit cabaret dat bestaat uit cabaretier Marcel Harmsen, muzikant en kunstenaar Izak Boom en acteur en 't Pand-eigenaar Ferdinand Biesheuvel geven namelijk al antwoord voordat de vragen zijn gesteld. Een hecht trio, je vraagt de een iets en de ander geeft antwoord waarbij de anderen dan weer instemmend knikken. Het maken van de foto zet de toon, eerst binnen dan buiten. ,,Zullen we eerst maar de foto doen? Dan zingen we gewoon een liedje en maak jij de foto. Duurt wel lang zeg. Maak je soms een videofilm? Kan dat wel in de krant?"

Toch maar een vraagje. Hoe komen jullie aan de naam De Aimabele Schoften? Een collega kende het woord aimabel niet eens. ,,Eh, nou, aimabel betekent dat we beminnelijk en aardig zijn. De naam is een innerlijke tegenstelling. "

Al lang bij elkaar? ,,We kennen elkaar al lang maar als trio treden we nu meer dan vijf jaar op. We kwamen elkaar tegen in 't Pand. Marcel trad op als cabaretier en zocht een pianist, dat werd Izak. Toen ontstond een beetje bij toeval het idee om samen met Ferdinand als trio op te treden. We willen de drie disciplines cabaret, muziek en toneel samenvoegen, een soort muzikaal cabaret dus. We hebben alle drie dezelfde passie: Frankrijk, wijn en theater. Daarom gaan we zo nu en dan naar een Bourgondisch kasteel om samen te schrijven en muziek te maken. Ons theaterprogramma ging over jeugdherinneringen en alles daaromheen. We treden veel op bij festivals en bedrijfsfeesten: cabaret met een liedje, een grapje en toepasselijke teksten, steeds met een thema. Zo ontstond ook het Wijncabaret: wijn, lekker eten, goede smaak. Onze teksten zijn Nederlands maar wel gelardeerd met Franse uitdrukkingen. De rode draad is altijd de liefde, genieten en een goed glas wijn."

Meer over de Aimabele Schoften vind je op www.wijncabaret.info. Hun optreden is zaterdag 20 oktober om 15.00 uur in de bibliotheek.

advertentie
advertentie