GKV Enomics stelt zwaar teleur tegen HKC

14 oktober 2018 om 21:58 Sport/sport

GORINCHEM In de derde thuiswedstrijd van het seizoen wachtte de derde sterke tegenstander voor GKV Enomics. Nadat Nieuwerkerk en Oranje Wit de Gorinchemmers eerder dit seizoen in de slotfase wisten te verslaan na boeiende en spannende wedstrijden, was het dit keer heel anders en was het HKC dat van begin tot eind domineerde tegen een zeer teleurstellend GKV Enomics.

De weersomstandigheden waren ideaal voor de toeschouwers, waarvan er enkele honderden aanwezig waren. Dat was voor het achttal van GKV Enomics wel anders. Het fysiek sterke HKC, met veel Korfbal League-ervaring, moest bestreden worden met veel energie en loopwerk, wat heel lastig vol te houden was. In de beginfase ging dit aardig. Beide ploegen scoorden makkelijk, maar GKV Enomics teerde op een hoog schotpercentage, terwijl bij HKC al veel schoten per aanval konden worden genomen gezien de reboundkracht die de ploeg heeft. Na 5-5 daalde dit percentage bij GKV Enomics, en binnen no-time was het verschil 6 bij 5-11.

Een time-out van coach Mastijn bracht het verschil niet, en HKC bleef lange dynamische aanvallen spelen, tegenover het steeds voorspelbaardere aanvalsspel van GKV Enomics, dat daardoor vaak de bal snel kwijt raakte. De ruststand van 6-17 sprak boekdelen. Na de rust hetzelfde beeld, al liet HKC nu de touwtjes iets meer varen. GKV Enomics kon hierdoor wat betere aanvallen spelen, maar in de buurt kwam het nooit. Op de momenten dat de heren van HKC het lieten afweten, waren het de dames uit Hardinxveld die de scores moeiteloos overnamen met zowel afstandsschoten als doorloopballen.

De einduitslag van 15-29 is de grootste thuisnederlaag in lange tijd, maar moet snel vergeten worden. Vriendenschaar versloeg in eigen huis Valto, wat goed nieuws is voor GKV Enomics. Volgende week de kraker tegen Merwede, waar de Gorinchemse ploeg bij winst op een veilige 5e plek staat, en bij verlies een hele zware tweede seizoenshelft tegemoet gaat.

Scores GKV:

Mats den Besten 5, Kevin van Beest 5, Niels Huisman 2, Niek van der Weijden 1, Nienke van der Weijden 1, Suzanne Kuipers 1.

advertentie
advertentie