Afbeelding
Jan Noorlandt

Verhitte streekderby in evenwicht

15 oktober 2018 om 16:05 Sport/sport

GORINCHEM Er is geen winnaar gekomen in de streekderby tussen de zaalvoetballers van ZVG/Cagemax en CFM/Transito. In een goed gevulde Oosterbliek hielden de Gorcumers en Werkendammers elkaar in evenwicht: 4-4.


Door Tim Hartman

Acht goals, een rode kaart, opstootjes: de streekderby tussen ZVG/Cagemax en CFM/Transito had vrijdagavond alles in zich. De twee ploegen draaien goed in de Eerste Divisie. Voor aanvang van het duel stond ZVG derde met negen punten uit drie wedstrijden, CFM/Transito één plek lager met zeven punten. Waar het vorig jaar maar liefst 8-1 in Gorcums voordeel werd in de Oosterbliek, daar was het verschil dit keer een stuk kleiner. Sterker nog, zeven seconden voor tijd stonden de bezoekers nog met 3-4 voor.

Aboubakr Ouaddouh redde een punt voor ZVG. Een punt waar coach Khalid Elbaz niet mee kon leven. ,,Ik ben zeker ontevreden met een punt. Die 3-1 hadden we nooit weg mogen geven", verzuchtte hij na afloop. Die 3-1 was namelijk de ruststand na goals van ZVG'ers Naser El Mousati (2x), Ouaddouh en Corné van Rosmalen namens de uitploeg.

ARBITRAGE Maar ZVG gaf die comfortabele en verdiende voorsprong wél weg. ,,Ik ben niet snel iemand die de arbitrage de schuld geeft, maar dit duo was wel heel matig hoor. Én in ons nadeel", aldus Elbaz. Cruciaal moment voor Elbaz was de 3-3, waarbij een overtreding op Sjors Hendriks niet werd bestraft en de Werkendammers vervolgens gelijk maakten. ,,Deze beelden ga ik knippen en plakken en naar de KNVB sturen. Daar win ik niets mee, maar als je scheidsrechter in de Eerste Divisie bent, moet je gewoon een bepaald niveau hebben."

ROOD Niet lang daarvoor had ZVG-doelman Coen Burg al een rode kaart ontvangen nadat hij Bart Jongejan vloerde. ,,Ik raakte hem écht niet", verzekerde Burg na afloop. Het zorgde voor wat onvriendelijkheden over en weer, waarbij ook CFM-doelman Rob de Groot betrokken was. Hij leek met tweemaal geel eveneens weggestuurd te worden, maar beide scheidsrechter bleken geel te geven voor hetzelfde vergrijp. Hij mocht dus blijven staan en dat bleek heel belangrijk voor de Werkendamse formatie. Na de 4-3 van Jongejan (tienmetertrap) stopte hij namelijk een tienmetertrap van Quincy Bartens waardoor de Werkendammers er met de overwinning vandoor leken te gaan.

Tot zeven seconden voor tijd dus, toen Ouaddouh alsnog de 4-4 noteerde. ,,We zijn toch wel terneergeslagen", sprak Marcel van de Kamp, coach van CFM/Transito, na afloop. ,,In de rust had ik niet meer het gevoel dat we hier nog een resultaat zouden pakken. Er zat veel te veel spanning op. Maar op basis van de tweede helft hadden we hier gewoon moeten winnen. Wij kregen de beste kansen. Dan hadden we nu zomaar boven ZVG gestaan."

Elbaz tot besluit: ,,We laten onszelf uit het spel halen door al die dubieuze beslissingen. Uiteindelijk mag je met een punt ook nog van geluk spreken."

advertentie
advertentie