Nick Bouthoorn, naast eigenaar ook barman in Café de Feniks
Nick Bouthoorn, naast eigenaar ook barman in Café de Feniks LUCIE J.

Sportcafé aan de Langendijk

24 oktober 2018 om 17:31 Nieuws

GORINCHEM Café de Feniks vierde onlangs zijn eenjarig bestaan. Sinds begin van dit jaar doet het café dienst als sportcafé, waar liefhebbers hun favoriete sportteams kunnen aanschouwen onder het genot van een biertje en een bitterbal.

door Tim Hartman

Eredivisie, Champions League, Spaans voetbal, Engels voetbal: voetballiefhebbers hoeven geen enkele wedstrijd meer te missen van hun favoriete team. Met licenties van zowel FOX Sports als Ziggo Sport zendt Café de Feniks elke denkbare voetbalwedstrijd uit. Maar ook Max Verstappen (Formule 1) en Michael van Gerwen (darts) zijn te zien in het sportcafé aan de Langendijk.

Nick Bouthoorn en Willem Hak waren voorheen eigenaren van de Genesis, dat gevestigd was Buiten de Waterpoort. Desondanks is Café de Feniks (verwijzend naar een mythologisch wezen dat herrijst uit zijn eigen as) geen kopie van de Genesis. ,,Het concept is volledig anders", legt Bouthoorn uit. ,,We wilden een nieuw start maken."

Café de Feniks, dat gevestigd is op de plek waar voorheen Café 't Hoekje zat, is een bruin sportcafé waar jong en oud met elkaar kunnen genieten van sportwedstrijden onder het genot van een biertje en een bitterbal. ,,Ik heb altijd affiniteit gehad met sport", vertelt Bouthoorn, die onder meer bij SVW heeft gevoetbald. ,,Toen ik op vakantie een sportbar tegenkwam, dacht ik: 'Waarom zou dat niet in Gorinchem kunnen?'."

Met drie televisieschermen is er altijd een sport(wedstrijd) naar wens te zien. En om daar sowieso van verzekerd te zijn, kunnen mensen zelfs een televisiescherm reserveren, zo vertelt Bouthoorn. ,,Als mensen per se een bepaalde wedstrijd willen zien, kunnen ze dat aanvragen. Dan maken we er een arrangement van met bijvoorbeeld wat biertjes en bitterballen erbij."

KEUKEN Sportliefhebbers hoeven zich bovendien geen zorgen te maken over sportwedstrijden die rond etenstijd te zien zijn. ,,We hebben de keuken begin dit jaar helemaal verbouwd", zegt Bouthoorn. ,,Ieder weekend hebben we de kroeghap en elke zondag is er de soep van de dag. Verder hebben we ook gewoon een snackkaart. Zo hoeven de mensen niet tussendoor naar huis om even wat te eten. Bovendien is de kroeghap en alles van de snackkaart ook af te halen."

Met twee dartsbanen kan er tevens ook een pijltje gegooid worden. In combinatie met de sjaaltjes van allerlei lokale en (inter)nationale voetbalclubs en de sportattributen die de wanden en het plafond sieren, is Café de Feniks hét café om de gezelligheid van de sportkantines door te zetten. ,,Op een gegeven moment gaan de sportkantines dicht, dan is dit dé plek om met elkaar nog een biertje te komen doen."

Café de Feniks is van woensdag tot en met zondag geopend. Maandag en dinsdag is het sportcafé dicht, tenzij er dinsdagavond Champions League-voetbal is. Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebookpagina van Café de Feniks. Daar is ook elke week te lezen welke wedstrijden er worden uitgezonden.

advertentie
advertentie