Op de foto: Lieke, Tijm, Larissa, Thirza, Sophia, Yoran, Melissa, Delphine, Jacco en Noor.
Op de foto: Lieke, Tijm, Larissa, Thirza, Sophia, Yoran, Melissa, Delphine, Jacco en Noor. Marco van der Meijden

Jacchalzen zegevieren in Loopcircuit

21 oktober 2018 om 19:34 Sport/sport Deel je nieuws

Begin dit jaar startte een groep jonge atleten aan een nieuw avontuur. Het hardlopen van een lange afstand op de weg. Onder de vleugel van Jacco van der Vliet van atletiekvereniging Typhoon uit Gorinchem, werden de negen wedstrijden van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit gelopen. 


Vier van deze loopsters waren vorig jaar al goed voor al het eremetaal uit de jeugdlopen. Het gezelschap werd dit seizoen aangevuld met vijf nieuwe hardlopers. De ‘Jacchalzen’, zoals het negental zich inmiddels naar hun trainer heeft vernoemd, heeft ook dit seizoen weer een serie mooie resultaten geboekt en flinke progressie gemaakt. Dit in deelnemersvelden met praktisch alleen volwassenen.


De Termeise zusjes Delphine (11) en Larissa (13) van der Grijn zijn beiden goed voor een zilveren podiumplaats. Allebei in hun eigen jeugdcategorie. Geen enkele wedstrijd werd er door de dames buiten de top drie gefinisht. Delphine was ook goed voor een knappe derde plaats op de vijf kilometer van Noordeloos. Het loopcircuit sloot ze af in een beste jaartijd van 22.36 minuten. Tevens behoort ze steevast tot de tien beste dames van de wedstrijd op deze afstand.


Lieke van de Hoef (13) uit Gellicum is de onbetwiste winnares in haar jeugdcategorie. Door maar liefst zes keer als eerste te eindigen, heeft ze zelfs de hoogst mogelijke puntenscore achter haar naam staan. Dit is nog nooit eerder voorgekomen. Zus Noor (11) nam deel aan de vijf kilometer afstanden en scherpte haar tijd aan tot 23.51 minuten met twee top tien noteringen.


Sleeuwijker Yoran Krol (10) vertegenwoordigde het team bij de mannen. In Herwijnen snelde hij naar zijn toptijd van 20.33 minuten. In de drukke deelnemersvelden behaalde hij zijn hoogste notering in Noordeloos, een tiende plaats. Zus Thirza (13), geplaagd door een blessure begin dit seizoen, won twee keer de jeugdlopen in haar leeftijdscategorie.


De 13-jarige Gorkumse Sophia Otte, Melissa Hanselaar en Tijm Oosterom maken het team compleet. Sophia zegevierde met een derde plaats in het eindklassement op de vijf kilometer. Acht keer wist ze in de top tien te eindigen met 22.59 minuten als snelste tijd en behaalde daarmee een tweede plaats in Dordrecht. Melissa klokte dit seizoen 23.21 minuten als beste tijd en Tijm 21.23 minuten.

advertentie
advertentie