Keepster Michelle
Keepster Michelle Peter van Geest

Off-day voor Rapid Dames 1

29 oktober 2018 om 14:29 Sport/sport Deel je nieuws


Na een week geen wedstrijd vanwege de herfstvakantie, werd er deze zondag afgeslagen tegen Forescate Dames 1, dat tot deze zondag iets lager op de ranglijst stond. 

 


De teams leken in eerste instantie gelijk op te gaan, maar Forescate voerde met enkele scoops de druk op naar de verdediging van Rapid. De Voorschotenaren strandden daar ook een aantal keren flink en zagen kansen in niets eindigen. 

 

 

Rapid besloot op haar beurt het heft weer in eigen handen te nemen en slimmer te hockeyen. Dat leverde een aantal goede combinaties op en zo keerden de rollen om. Rapid voerde snelle aanvallen uit en bracht daarmee Yf Bosch in scoringspositie. Die wist de bal handig in het doel te werken en bracht haar team op voorsprong.

 


En met die voorsprong ging Rapid ook de kleedkamer in. Bij terugkeer op het veld, waar ook speelster Aniéla Wesselman weer haar rentree maakte na haar zwangerschapsverlof, was de Gorinchemse ploeg weinig zichtbaar. Met onnodige slordigheidsfoutjes liet Rapid haar tegenstander te ver opkomen. Ondanks het sterke keeperswerk van Michelle van Geest, maakte Forescate uiteindelijk toch de gelijkmaker. Daarna liep Rapid met enkele gemiste kansen voornamelijk nog achter de feiten aan en moest ook de 2-1 incasseren.

 

 

Helaas, een off-day voor de Gorinchemse dames. Op naar volgende week zondag, dan speelt het team weer op eigen veld, tegen Berkel en Rodenrijs. 

advertentie
advertentie