Leerlingen actief met lasergun in de Gildenwijk

31 oktober 2018 om 11:53 lokaal

GORINCHEM De eerste verkeersactiedag in de Gildenwijk vond dinsdag 30 oktober plaats van de gemeente, Veilig Verkeer Nederland en de politie. Leerlingen van de Mariëngaarde en De Poorter mochten, onder begeleiding, met een lasergun de snelheid meten. Een waardevolle educatieve actie. Eerder vanochtend was er ook een parkeeractie rondom de Mariëngaarde en De Poorter: leerlingen wezen parkerende ouders met een bijzondere parkeerschijf op goed en foutief parkeergedrag. De volgende verkeersactie is donderdag 1 november, met leerlingen van 't Gilde en het Camphusianum. Wethouder Joost van der Geest doet tussen 12.00 en 13.00 uur mee met de actie.

Het doel van deze actie van vandaag en donderdag is samen werken aan verkeersveiligheid in de buurt. De actie is leuk en leerzaam. Met een lasergun krijgen de leerlingen inzicht in de gereden snelheden. Met een groen bord Dank u of een rood bord Te hard werd aan weggebruikers de snelheid teruggekoppeld.
De actie vloeit voort uit de gesprekken tussen de gemeente en de wijk over het verbeteren van de verkeersveiligheid op de doorgaande route door de Gildenwijk.

De verkeersactiedag in de Gildenwijk past ook goed binnen de regionale doelstelling vanuit de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden om kennis te delen en samen te werken. Regionaal werken vijf gemeenten, het waterschap Rivierenland en de politie samen op het gebied van verkeersveiligheid volgens het motto: Veilig Verkeer? Ik doe mee!. De gemeente Gorinchem en de Regio AV 'maken een punt van 0 verkeersslachtoffers'; dit is de slogan van Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Meer informatie: http://www.maakeenpuntvannul.nl/ of Facebook.

advertentie
advertentie