Ongelijke strijd eindigt in 0-0 voor Dames 1

12 november 2018 om 14:28 Sport/sport Deel je nieuws

Voor het Vlaardingse chalet mocht Rapid afgelopen zondag afslaan tegen Pollux. Deze ploeg stond op de tweede plek in de poule, dus was Dames 1 scherp en gefocust bij aanvang van de wedstrijd. Dit kon wel eens een spannend potje worden!

Al na een paar minuten spelen wist Rapid de eerste strafcorner te halen. Deze werd niet benut, maar zette wel de toon voor de wedstrijd. Rapid was gebrand om hier als eerste ploeg de drie volle punten te pakken en speelden sterk. Een enkele kans volgde voor Pollux, maar de ploeg overheerste niet in deze eerste helft. De achterhoede, dit keer versterkt met Linde Herrewijnen, hielden de aanvallen van Pollux goed tegen. Er werd ondanks de mogelijkheden geen kansen meer benut en de teams gingen beiden zonder resultaat de rust in.

Nadat het veld weer voorzien was van het nodige water, stond er een bijzondere tweede helft op de ploeg uit Gorinchem te wachten. Het was blijkbaar de bedoeling dat er, ongeacht wat het zou kosten, drie punten in Vlaardingen moesten blijven. Dat liet Rapid niet op zich zitten en zorgde voor benauwde momenten bij de verdedigsters van Pollux. Het Gorinchemse team stuitte echter op wild verdedigingswerk en arbitrale missers.

Waarbij menig zware overtreding van Pollux door de arbitrage werd 'gemist', kreeg onder andere de goed spelende keepster Michelle van Geest een groene kaart voorgehouden. Myrthe Sloeserwij mocht, het zij wel zonder handschoenen, 2 minuten lang de spannendste momenten van de wedstrijd verdedigen en deed dat met klasse.

Toen de dames van Rapid weer compleet waren, volgde er een ware strafcornerregen in het voordeel van Pollux. De Gorinchemse defensie was helaas voor de Vlaardingers haarscherp en Nienke Vermeulen pakte een paar keer de hoofdrol in het verdedigen van de strafcorners.

Jammer genoeg bleef de wedstrijd onbeslist en kaapte Rapid in elk geval een punt weg uit Vlaardingen. Volgende week mag Dames 1 weer op eigen veld tegen oude bekende Barendrecht spelen, om 12:45 uur. Zien we jullie dan?