Merel
Merel R van der Veen

SG de LINGE/PCG- WaterpoloDames 1 blijft ongeslagen

12 november 2018 om 22:28 Sport/sport Deel je nieuws

SG de LINGE/PCG- Waterpolo (Leerdam- Gorinchem)

Nadat ze vorige week zaterdag hadden gewonnen van de nr 2. AZC uit Alphen a/d Rijn moesten ze deze zaterdag aantreden tegen de Dames van Z &PC uit Rotterdam een geduchte tegenstander waar de laatste jaren veelal van verloren werd. 

Vanaf het begin was duidelijk dat het team door een strakke verdediging en aanvallend spel niet van plan was deze keer de 3 punten aan de tegenstander mee te geven. Kimberly wist na 1,5 minuut spelen het eerste doelpunt al te scoren, waarna de Leerdams- Gorinchemse ploeg in de 1e periode de wedstrijd met 3-1 al naar zich toe trok.

In de 2e periode speelde de dames geconcentreerd door en wist men 2 man- meers te benutten, waarna deze periode eindigde in een 6-2 voorsprong.

De 3e periode verslapte het spel van de ploeg en kwamen de Rotterdamse dames dichterbij, waarna deze eindigde in een 7-4 voorsprong. 

In de 4e periode werd er weer gecontroleerder gespeeld. Door het vele zwemwerk van beide teams werden er meer uitsluitingen gemaakt, beide teams wisten deze niet te benutten. Laura zorgde voor het laatste en enige doelpunt in deze periode, waardoor de  eindstand 8-4 in het voordeel van de SG eindigde.

Doelpuntenmakers: Kimberly 3, Merel 2, Laura 2, Sybrina 1.

Het damesteam blijft ongeslagen na 5 wedstrijden. Zaterdag 1 december speelt men tegen d'Elft deze zijn ook nog zonder puntverlies.

Vrijdagavond speelt men in  Nieuwerkerk aan de IJssel.

advertentie
advertentie