Basisscholen speelden basketbal in de Oosterbliek

19 november 2018 om 10:53 Sport/sport Deel je nieuws

Het jaarlijkse schoolbasketbaltoernooi voor basisscholen is afgelopen week in Sporthal Oosterbliek op de vrije woensdagmiddag gespeeld. Er werd gestreden om de titel in enkele poules. Bovendien werd er een vrije worpen competitie gespeeld, waardoor elk team kans had op een extra prijs voor de school.

De kampioenschappen waren onderverdeeld in de bovenbouw basisschoolgroepen 6, 7 en 8. Daardoor waren de onderlinge verschillen klein en doordat de teams ook nog eens gemengd waren werd het klassikaal samenspel bevorderd. Startende basketbalteams bij organisator Goba zijn veelal ook gemengd. Hiermee bekende vrijwilligers hadden daarom geen enkele moeite om de wedstrijden in goede banen te leiden.

De vrije worpen competitie werd gewonnen door Mariëngaarde 1 (groep 6), Regenboog 1 (groep 7) en Samen Onderweg 3 (groep 8). Poulewinnaars en schoolbasketbalkampioenen werden Mariëngaarde 1 (groep 6), Regenboog 1 (groep 7) en Merweplein 1 (groep 8). Alle deelnemers hebben een uitnodiging meegekregen om gratis een paar basketbaltrainingen bij Goba mee te komen doen.

advertentie
advertentie