Dubbel succes voor waterpoloërs

26 november 2018 om 08:22 Sport/sport Deel je nieuws

Zowel het eerste dames als heren team van de Leerdams-Gorinchemse waterpoloclub de Linge/PCG heeft afgelopen zaterdag in het Caribabad goede zaken gedaan. De dames wonnen eenvoudig van laagvlieger Aquadraat uit Leiderdorp en bereikten daarmee de koppositie.
De heren rekenden af met De Kempvis uit Spijkenisse.

De dames begonnen voortvarend aan de wedstrijd. De pas 14-jarige Lisanne Plenter opende na ruim twee minuten de score voor de thuisploeg, 30 seconden daarna al gevolgd door de 2-0 van Laura van den Brom. De thuisploeg gaf de voorsprong niet meer uit handen. Ondanks het aanvallende spel van de dames en het strak verdedigende spel van de tegenstander werden de scoringskansen niet altijd in doelpunten omgezet. In een sportieve wedstrijd kregen beide teams weinig uitsluitingsstraffen, 1 tegen 3 van de tegenstander. Twee overtal situaties wisten de dames te verzilveren met een doelpunt.  Eindstand 7 – 2. Doelpuntmakers: Lisanne Plenter en Floor Groeneveld 2, Laura van den Brom, Merel van der Veen en Antoinique de Joode allen 1.

Voor de heren was het weerzien met De Kempvis een interessante ontmoeting. Twee seizoenen geleden streden beide ploegen om het kampioenschap in de derde klasse bond, dat werd beslist in het voordeel voor De Linge/PCG. In een zenuwslepend duel, in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, trok de nu thuis spelende combinatie aan het langste eind.

Het weerzien in de tweede klasse was een boeiend duel waarin De Linge/PCG de gehele wedstrijd de leiding had. Er waren aan beide kanten veel tijdstraffen, waardoor het een doelpuntrijk duel werd. De Kempvis bleef goed bij en in de derde periode leek de wedstrijd te kantelen. Door doelpunten van Victor Visser en Timon den Breejen werd de wedstrijd in de vierde periode beslist. De laatste minuten was het verzet van de Kempvis gebroken en kon de thuisploeg uitlopen naar een 18-10 overwinning.

Doelpuntenmakers: Victor Visser 6, Tjerk Noorduyn 5, Menno Cloostermans, Timon den Breejen  en Rimmer Genee allen 2, Pepijn van Heumen 1.