Auto Centrum Arkel: Voordelen LPG veel te weinig benut

27 november 2018 om 09:31 Nieuws

ARKEL Momenteel wordt er veel gesproken over maatregelen die bij kunnen dragen aan een beter milieu en een betere luchtkwaliteit in ons land. Veel aandacht gaat daarbij uit naar de mobiliteit van de toekomst zoals elektrisch rijden en rijden op waterstof. Daardoor zal het wagenpark de komende jaren drastisch gaan veranderen. Maar voordat het zover is en voordat wij allemaal meer 'groen' gaan rijden zoals de overheid hoopt, moet er nog heel wat gebeuren meent Harm de With van Auto Centrum Arkel.

Elektrische auto's zijn nog erg duur, hebben een geringe actieradius en de infrastructuur van laadpalen is nog ontoereikend. Daarnaast wordt de elektriciteit in ons land nog voor een groot deel opgewekt in kolencentrales, waardoor elektrisch rijden lang niet zo schoon is als wordt beweerd. Ook is nog niet duidelijk wat er met de accu's gaat gebeuren als die aan het eind van hun levenscyclus zijn. Hetzelfde geldt voor auto's die op waterstof rijden. Behalve dat er weinig aanbod is, zijn ook deze auto's nog erg duur in de aanschaf. Daarnaast zijn er nog nauwelijks tankstations waar je waterstof kunt tanken.

Er is echter een hele goede tussenoplossing beschikbaar en dat is rijden op autogas (LPG). Daarom willen wij samen met andere inbouwers van LPG-installaties in Nederland, fabrikanten en LPG-leveranciers gezamenlijk de aandacht vragen voor het feit dat autogas (LPG) één van de meest schone brandstoffen is. Veel auto's zijn in het verleden omgebouwd, maar door minder populaire belastingmaatregelen zoals de bijtelling voor zakelijke rijders, zijn helaas vele gebruikers afgehaakt. Dit terwijl in de landen om ons heen juist een toename van het gebruik van autogas gesignaleerd is. Het gebruik van autogas (LPG) betekent in alle gevallen dat er veel minder uitstoot is van CO2.

Autogas (LPG) biedt zeer veel voordelen vergeleken met benzine en diesel; vanuit milieu- maar ook uit economisch perspectief. Veel automobilisten laten zich bij het ombouwen voornamelijk overtuigen door de gunstige prijs.

Daarnaast stoten motoren met autogas minder CO2 en andere schadelijke stoffen uit, een grote verbetering vergeleken met benzine of diesel. Bij de verbranding van autogas (LPG) ontstaat geen roet. Dieselmotoren stoten wel 20 keer zoveel stikstof uit. De recente sjoemelschandalen hebben het vertrouwen in diesel ondermijnd. Daarom kiezen steeds meer consumenten nu voor een benzineauto. En door die op autogas te laten rijden, wordt het milieu gespaard en ook de portemonnee.

Daarom 'De Dag van het autogas' afgelopen zaterdag. Op een groot aantal plaatsen in het land waren diverse activiteiten gepland. Wij, van Auto Centrum Arkel, stonden op het parkeerterrein van het Koopcentrum aan de Vlietskade te Arkel met een net ingebouwde Alfa Giulietta en een af –fabriek ingebouwde Dacia Lodgy.

We hebben informatie gegeven over de pluspunten van het rijden op autogas, en vragen beantwoord over besparing, hoe tank je LPG, wat betekent het voor het milieu, hoeveel ruimte neemt een tank in beslag, etc. Derhalve was de slogan op deze dag: Voordelig op weg naar een schonere wereld."

Vraag u zich af of rijden op LPG misschien ook voor u de juiste keuze is neem dan contact op voor informatie met: Auto Centrum Arkel, Vlietskade 7016 in Arkel. Tel: 0183-562344 of www.aca-lpg.nl

advertentie
advertentie