Extra geld nodig voor revitaliseren bedrijventerrein Avelingen-West

3 december 2018 om 09:18 lokaal

GORINCHEM De verlichting moet worden aangepast, de wegen zijn verzakt en grote voertuigen kunnen bij sommige bedrijven zelfs het terrein niet meer op. Het bedrijventerrein Avelingen-West moet verder worden aangepast en daar is geld voor nodig. Nu ligt er een voorstel bij de raad voor 270.000 euro voor de herinrichting van het bedrijventerrein. De raad stemt op 6 december over dit voorstel.

door Rieky Vink

De revitalisering van het bedrijventerrein Avelingen-Oost is inmiddels afgerond. Dit project bestond o.a. uit de verbetering van de wegen, de vervanging van de riolering en de openbare verlichting en de verbetering van de groenstructuur. Ook Avelingen-West wordt aangepakt. In de eerste fase van de herinrichting is er al een stuk aangepast om zo de verkeersveiligheid te verbeteren, nu moet er geld vrijkomen voor de overige werkzaamheden aan het laatste stuk van het westelijke deel van het bedrijventerrein. Het bedrijventerrein Avelingen-West is aangelegd in 1970 en 1980. Sinds die tijd zijn er geen grote onderhoudswerkzaamheden meer uitgevoerd.

Voor de herinrichting is al een bedrag van 1.885.000 beschikbaar, dat voorkomt uit het restant van het project 'Ruimte voor de Rivier', subsidie van de provincie Zuid-Holland en de al reeds beschikbaar gestelde middelen die gebruikt zijn om het bedrijventerrein op te knappen. Maar voor fase twee en drie is nog een bedrag van 270.000 euro nodig. Er is structureel tekort aan parkeerplaatsen waardoor auto's aan de kant van de straat parkeren. Dit zorgt voor onveilige situaties. Auto's moeten slalommend door het verkeer om stilstaande auto's en voetgangers die over de weg lopen, omdat er geen voetpaden zijn. De herinrichting moet de veiligheid op het industrieterrein verbeteren.

Bij de uitvoering van de werkzaamheden wordt in verschillende fases gewerkt, zodat de bedrijfsvoering zo min mogelijk verstoord wordt. Het ontwerp is dan ook samen met aanliggende bedrijven tot stand gekomen. Hierbij wordt ook gekeken naar een betere doorstroming voor het verkeer. Maar de kern van de filevorming is de rotonde bij de A27. Verkeer vanuit Gorinchem richting de A27 heeft voorrang op het bedrijventerrein. Dit wordt volgens de gemeente opgelost met de verbreding van de snelweg die gepland staat.

advertentie
advertentie