Single SuperMoms ontmoeten elkaar in Gorinchem

3 december 2018 om 16:03 lokaal

GORINCHEM Op 1 december organiseerde Stichting Single SuperMom – de stichting die zich inzet voor de alleenstaande moeder een talkshow met wethouder Ro Doesburg om te praten over de positie van alleenstaande moeders in Gorinchem en omgeving.

Oprichter van stichting Single SuperMom Eva Yoo Ri Brussaard: ,,Nederland telt meer dan een half miljoen eenoudergezinnen, waarvan het merendeel bestaat uit alleenstaande vrouwen met kinderen. Het grootste deel van deze moeders voelt zich alleen in de situatie waarin zij zich bevinden." Single SuperMom organiseert daarom, naast het aanbieden van een online platform op de website en Facebook, bijeenkomsten waarbij Single Moms met elkaar in gesprek kunnen terwijl de kinderen zich vermaken. Door het gesprek aan te gaan met andere alleenstaande moeders kunnen zij herkenning en steun bij elkaar vinden, en wordt hun netwerk vergroot.

Speciaal voor alleenstaande moeders die te maken hebben met armoede, eenzaamheid en/of een sociaal isolement of voor moeders die zichzelf op een andere manier willen versterken, heeft Single SuperMom de methode Durven Doen! Ontwikkeld. De methode bestaat uit trainingen waarin moeders aan de slag gaan met het versterken van de vaardigheden die ze nodig hebben om uit hun situatie te komen. De trainingen worden ondersteund met coaching. Daarnaast kunnen moeders 24/7 terecht op het gratis platform met vragen voor bijvoorbeeld oppas of andere hulp. Dankzij de steun van het ministerie van Sociale Zaken kunnen we de methode breed aanbieden via (vrijwillige) trainers en activiteiten. Terwijl de kinderen aan het spelen waren, werden de moeders en wethouder in het laatste gedeelte van de talkshow geïnformeerd over Durven Doen. Single SuperMom hoopt dat de gemeente Gorinchem partner kan worden van het programma en Single SuperMom volgend jaar 2019 het jaarprogramma Durven Doen kan starten en het netwerk inclusief alle bijeenkomsten kan voortzetten in Gorinchem. Ook hoopt ze dat partnerorganisaties gebruik maken van de methode en kennis die Single SuperMom in huist heeft.

advertentie
advertentie