Rotary Santa Run 2017: Gymnasitiekvereniging ODI tijdens het ontvangst van de tweede prijs
Rotary Santa Run 2017: Gymnasitiekvereniging ODI tijdens het ontvangst van de tweede prijs Danny van der Meulen

Naast sportclubs winnen nu ook recreatieve clubs bij Santa Run

4 december 2018 om 11:45 lokaal

GORINCHEM Op zaterdag 22 december vindt de traditionele Rotary Santa Run plaats. Deze jaarlijkse kerstmannenloop door Gorinchem heeft dit jaar een nieuw onderdeel: ook muziek-, cultuur- of toneelclubs kunnen als ze meedoen kans maken op leuke geldprijzen. Sportclubs kunnen dit al langer, maar nu kunnen dus ook andere verenigingen meedoen.

door Lucas Versteeg

Attie Mager, commissielid van de Rotary Santa Run licht deze keuze toe: ,,Recreatieve clubs nodigen we dit jaar van harte uit om zich in te schrijven. Net als voor sportverenigingen is het ook voor hen fijn om extra geld binnen te halen voor de clubkas. Het is geen probleem als je iets minder sportief bent: je mag de route van zo'n drie kilometer ook wandelen.''
De clubs worden ingedeeld in categorieën aan de hand van de clubgrootte. De twaalf clubs met de meeste deelnemers (in verhouding tot het aantal leden) ontvangen geldprijzen. In 2017 heeft de gymnastiekvereniging ODI de tweede prijs gewonnen in categorie Middelgrote Clubs. Het gewonnen bedrag, 1050 euro, heeft de vereniging in een spaarpot gedaan. ,,In maart hebben we een grote uitvoering, waar we onder andere het licht, geluid en een DJ moeten betalen. Dit betalen we van de geldprijs.'' aldus Karla van Heumen, voorzitter van ODI.
Iedereen die mee wil doen kan zich inschrijven om ook mee te lopen tijdens dit unieke spektakel via gorinchem.rotarysantarun.nl. Wil je dat jouw deelname meetelt voor je club? Geef je dan niet op via de website, maar via je clubcoördinator!
PRIJSVRAAG Wil jij kans maken op één van de vijf kerstmannenpakken naar keuze?
Beantwoord de volgende vraag en mail het goede antwoord naar: stad.gorinchem@bdu.nl
Voor de hoeveelste keer wordt de Rotary Santa Run Gorinchem georganiseerd?

advertentie
advertentie