GKV Enomics laat voorsprong uit uit handen glippen

9 december 2018 om 12:59 Sport/sport

GORINCHEM Na twee klinkende overwinningen op de lastige tegenstanders KCR uit Ridderkerk en Tweemaal Zes uit Maartensdijk, was het aan de korfballers van GKV Enomics om de vorm voort te zetten tegen het inmiddels bekende Pernix. De afgelopen jaren kwamen deze achttallen elkaar al vaak tegen, met mooie en harde duels als resultaat, meestal eindigend in het voordeel van Pernix. GKV Enomics reisde echter met vertrouwen af naar Leiden, hopend haar koppositie op de ranglijst te verstevigen.

Een hele slordige beginfase aan beide kanten zorgde voor weinig spektakel. Pas na vier minuten werd de ban gebroken door Pernix, dat daarna meteen doordrukte naar 2-0. De eerste aanval van GKV Enomics had moeite met de verdedigende druk die op spits Kevin van Beest werd gelegd, en uiteindelijk wist de aanval van Pernix te profiteren. GKV Enomics kreeg hierna veel meer grip op de wedstrijd, en via een 4-2 achterstand kwam de ploeg langszij bij 5-5 en van daaruit werd een voorsprong uitgebouwd. Het vak met van Beest had zich inmiddels ingesteld op de verdedigende druk, waar knap onderuit werd gespeeld, resulterend in mooie goals. Aan de andere kant was het Niek van der Weijden die met vier goals en een versierde strafworp van zich liet gelden.

Zo liep GKV Enomics door strak verdedigen en variërend aanvalsspel uit naar 5-9 en 6-12. Pernix zag zich genoodzaakt veel wissels toe te passen, vlak voordat de kleedkamers opgezocht konden worden bij een 7-12 ruststand. Geen vuiltje aan de lucht, Pernix wist zich niet vrij te spelen, en GKV Enomics verwachtte dan ook op dezelfde voet verder te gaan. De wissels bij Pernix zorgden echter voor een complete ommekeer, zowel tactisch als kwalitatief kwam de Leidse ploeg veel beter tot haar recht. Lange aanvallen zorgden ervoor dat GKV Enomics niet in haar spel kon komen, waarbij ook gezegd moet worden dat er veel pech in de afronding was. Langzaam maar zeker keerde Pernix terug in de wedstrijd, en bij 15-15 was de stand voor het eerst weer gelijk. Tot dan toe slechts één veldgoal van GKV Enomics in de tweede helft.

Pernix bleef lange aanvallen spelen en rebound over houden, waardoor GKV Enomics wederom niet in het eigen spel kon komen, en moest toezien hoe de 7-12 voorsprong als sneeuw voor de zon was verdwenen bij een 19-16 eindstand. Slechts één veldgoal de tweede helft heeft de ploeg de das omgedaan. Pernix komt op de ranglijst langszij. Na drie speelronden ligt alles nog helemaal open in de poule. Volgende week de laatste wedstrijd van 2018, thuis tegen hekkensluiter Die Haghe.

Doelpuntenmakers GKV: Mats den Besten 4, Kevin van Beest 4, Niek van der Weijden 4, Ismay Bussing 3, Ferry Gruijters 1.