Afbeelding
Paulien Kluver

Santa Run: lopen voor het goede doel

11 december 2018 om 11:52 lokaal

GORINCEM De jaarlijkse Rotary Santa Run Gorinchem vindt plaats op zaterdag 22 december. De opbrengst van de run in Gorinchem gaat deels naar lokale verenigingen. Daarnaast worden twee goede doelen gesteund: een lokaal goed doel, dit jaar is dat Voedselbank Gorinchem, en een landelijk goed doel, de Nierstichting.

door Lucas Versteeg

De Voedselbank Gorinchem levert voedselpakketten aan mensen die onder de armoedegrens leven. ,,We vinden het harstikke fijn dat we gesponsord worden door de Santa Run. We krijgen geen subsidie dus al het geld dat we binnenkrijgen via donateurs kunnen we goed gebruiken'', aldus voorzitter Arie de Bruijn.

De Voedselbank krijgt levensmiddelen van grote winkelketens. ,,Dit is vaak eten dat lang houdbaar is. Om gevarieerde pakketten te maken, moeten we er ook zelf verse producten bijkopen.'' De Voedselbank heeft ook andere projecten op het wensenlijstje, zoals het organiseren van een kindermiddag.

Dit is het vierde jaar dat de Nierstichting wordt gesteund door vele van de circa 55 Rotary Santa Runs in Nederland. Het opgehaalde geld wordt gegeven aan een groot project waar de Nierstichting momenteel mee bezig is: de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. Dankzij de draagbare kunstnier zijn nierpatiënten straks niet meer gebonden aan een ziekenhuis. Dat levert meer vrijheid op. ,,We streven ernaar het leven van nierpatiënten te kunnen verbeteren met dit compacte dialyseapparaatje'', aldus Corinne Hamming, relatiemanager van de Nierstichting.

Ook meedoen? Haal je pak bij een van de vijf verkooppunten (zie website), doe mee via je vereniging en geef je daar op, of reserveer je pak online op
gorinchem.rotarysantarun.nl

PRIJSWINNAARS Inmiddels zijn de winnaars van de gratis deelname aan de Rotary Santa Run bekend. De gratis kerstmannenpakken gaan naar Vincent Vlot, Leoniek Bor, José van der Heijden, Miranda Verheijde en Gerwin Boel. Zij ontvangen het kerstmannenpak zo snel mogelijk.

advertentie
advertentie