Mevrouw van den Berg-de Kreij viert haar 100ste verjaardag

11 december 2018 om 17:10 lokaal

GORINCHEM Locoburgemeester Dick van Zanten bracht maandagmiddag een bezoek aan mevrouw van den Berg- de Kreij om haar te feliciteren met haar honderdste verjaardag.

Mevrouw van den Berg-de Kreij, geboren te Peursum, begon al op jonge leeftijd met werken. Vanaf haar 14e jaar werkte zij bij een lokaal boerenbedrijf. Toen zij later bij een familie in Gorinchem ging werken ontmoette zij haar man.
Mevrouw de Kreij had een hele fijne hobby, zij was namelijk gek op zingen, en met haar prachtige stem was zij jarenlang lid van Solideo Gloria en later lid van het Gorcums operettekoor. Lichamelijk was ze altijd erg fit. Naast haar grote passie voor zingen had ze ook een grote passie voor koken.
Op 13 januari 1940 trouwde zij met meneer van den Berg. Het net gehuwde paar ging het ijs op, omdat de Giessen helemaal dicht lag. Daar heeft ze nog een prachtige foto van! Ze werden de ouders van 2 zonen en 1 dochter. Inmiddels zijn hier 6 kleinkinderen, 14 achterkleinkinderen en 2 achter-achterkleinkinderen bij gekomen. Helaas is haar man, na een zwaar leven als o.a. krijgsgevangene, al op 53-jarige leeftijd overleden.

advertentie
advertentie