College Giessenlanden biedt gemeenteraad rapport 'landschap de Hoeken' aan

15 december 2018 om 19:30 lokaal

HOORNAAR In juli 2018 heeft de raad van de gemeente Giessenlanden een motie aangenomen naar aanleiding van het voorstel 'landgoed De Hoeken'. Voor de uitvoering van deze motie heeft het college van burgemeester en wethouders bureau Over Morgen ingeschakeld als externe gespreksleider. Dinsdag hebben alle betrokkenen de definitieve terugkoppeling van het bureau ontvangen, welke het college nu aan de gemeenteraad aanbiedt.

Het bureau heeft verschillende gesprekken gevoerd met diverse betrokken partijen. Daarnaast heeft zij informatie verzameld, beoordeeld, gedeeld en besproken. In het rapport geeft Over Morgen dit proces gedetailleerd weer. Verder beschrijft het bureau tot welke bevindingen zij is gekomen.

Wethouder Jan de Groot: ,,We hebben kennisgenomen van het rapport van Over Morgen. Ik herken er veel in met betrekking tot het proces dat wij eerder hadden doorlopen voor dit plan. Wij onderschrijven de conclusies van het rapport dat het initiatief zorgvuldig rekening houdt met de omgeving. Een initiatief waarin wonen en natuur zo worden gecombineerd, dat een weidelandschap van 18 ha. blijft behouden en verder ontwikkeld wordt tot natuurgebied, met behulp van een landschappelijke inpassing van 12 woningen. Het is nu aan de gemeenteraad om te bepalen hoe verder."

advertentie
advertentie