studenten Bedrijfskunde met Maikel Nijst in een kraam
studenten Bedrijfskunde met Maikel Nijst in een kraam Bob van Balen

Een geslaagde kerstmarkt in de Haarwijk

19 december 2018 om 16:43 lokaal Deel je nieuws

Eerstejaars studenten Bedrijfskunde van het Da Vinci College zijn, samen met Gorinchem Beweegt, wekenlang bezig geweest met de voorbereiding van de kerstmarkt in de Haarwijk. Van het leren samenwerken, zoeken naar sponsors, bedenken van activiteiten tot het leren omgaan met een keiharde deadline, niets is deze groep studenten na dit project nog vreemd.

Maikel Nijst, buurtsportcoach Stalkaarsen & Haarwijk bij Gorinchem Beweegt, bood de studenten ondersteuning vanuit Gorinchem Beweegt. Hij zette de grote lijnen uit en stuurde de studenten Linde, Thomas, Job, Mike, Sven, Dave, Kujtessa en Sophia aan. Voor de studenten was het de eerste keer dat ze in het kader van hun opleiding een project organiseerden. In het begin was het zoeken naar een projectstructuur, waarbij een duidelijke taakverdeling heel belangrijk bleek te zijn. Gaandeweg het project werden de contouren steeds zichtbaarder, maar ook de deadline kwam snel in zicht.

Het resultaat mag er zijn. Bob van Balen, docent Bedrijfskunde en begeleider van de groep, is enthousiast. Als groep hebben ze samen van het begin tot het einde de kerstmarkt op 14 december neergezet. Het was gezellig druk, de sfeer was ontspannen en er is, inclusief sponsorgeld, € 474,65 opgehaald voor een AED voor de wijk. En de studenten hebben veel geleerd. Een mooi resultaat.

advertentie
advertentie