Santa Run ook voor rolstoelers

20 december 2018 om 10:33 lokaal

GORINCHEM Verzorgingshuis De Schutse was de eerste die vorig jaar met rolstoelers meedeed aan de Rotary Santa Run. Claire Zwaan, medewerker van De Schutse, spontaan over haar deelname vorig jaar: ,,Het was superleuk! En daarom doen we dit jaar, op 22 december om 10.30 vanaf De Grote Markt, weer mee!"

Claire Zwaan vertelt verder: ,,Vorig jaar deden we met zes bewoners mee. Alles was heel goed georganiseerd. We werden met de taxi opgehaald en een aantal leerlingen van het Omnia College was erbij voor extra begeleiding. Heel fijn, omdat ik naast de aansturing van de leerlingen mijn handen vrij had om foto's te maken."

Claire vertelt dat ze in eerste instantie wat bezorgd was of het niet te koud zou zijn voor de bewoners. Maar gelukkig gaf het kerstmannenpak ook een extra laagje tegen de kou. Het kerstdekentje dat Rotary dit jaar extra sponsort, vindt Claire een mooie aanvulling. ,,Het was hilarisch om allemaal zo'n pak aan te hebben. Bovendien zorgt het voor eenheid met de andere deelnemers."

De samenwerking met Omnia is ook voor herhaling vatbaar. ,,Het contact met de leraar was heel prettig en de leerlingen konden uiteindelijk met elke stoeprand omgaan", vertelt Claire. ,,We hebben alweer zes deelnemers en we hopen dat er nog een paar aanhaken."

De deelname van de rolstoelers wordt gesponsord door het lokale bedrijfsleven. Wilt u ook sponsoren, neem dan contact op met de organisatie. Wilt u als rolstoeler met een begeleider kosteloos meedoen? Meldt u ook dan even aan. Wilt u 'gewoon' meedoen, dan zijn pakken nog te halen tot vrijdag. Zie: https://gorinchem.rotarysantarun.nl.

advertentie
advertentie