Oeral Kozakkenkoor
Oeral Kozakkenkoor Eigen foto

30e kerstconcert De Bazuin

20 december 2018 om 11:37 lokaal

GORINCHEM In aanloop naar de kerst organiseert Koninklijk Orkest De Bazuin haar jubileumkerstconcert. Het gaat hier om het dertigste kerstconcert dat in de Grote Kerk Gorinchem zal worden georganiseerd. Kerstnummers als O Holy Night zullen door de kerk galmen.

door Kevin de Bruin

"De muzikanten hebben er ontzettend veel zin in. Voor hun is het kerstprogramma eigenlijk altijd de kers op de taart", vertelt Theo Bos namens De Bazuin. Hij is enthousiast dat de Grote Kerk in Gorinchem opnieuw als podium kan dienen voor ruim 65 muzikanten. "Wanneer het publiek begint te applaudisseren dan weet je dat het goed zit. Dat geeft niet alleen zo'n goed gevoel mee aan de muzikanten, maar het publiek merkt dan zelf ook dat de sfeer er goed in zit" Hij vind dat het concert echt een kersttraditie voor Gorinchem is geworden.

Hij merkt op dat er elk jaar weer veel waardering wordt geuit. Voor die waardering doet Koninklijk Orkest De Bazuin het ook. "Om zo een concert te organiseren komen ontzettend veel toeters en bellen om de hoek kijken." Het orkest bestaat uit enthousiaste amateurs die onder leiding van dirigent Jos Jansen sinds de zomervakantie wekelijks voor dit concert hebben geoefend. "Voeg daar de overweldigende akoestiek van de kerk aan toe en het wordt prachtig." Hij hoopt dat er zoveel mogelijk publiek komt kijken. "Het zou jammer zijn als je dan op zo'n prachtige locatie een concert zou geven voor misschien maar tien man en een paardenkop."

Dit jaar heeft De Bazuin opnieuw een gevarieerd programma samengesteld. Zo zullen naast bekende kerstliedjes, ook nummers als Skyfall van Adele worden opgevoerd. Het orkest De Bazuin zal worden ondersteund door het gastkoor Oeral Kozakkenkoor, die oud Russische liederen zullen laten horen, en zangeressen Iris Kroes (winnares van het tweede seizoen van het televisieprogramma The Voice of Holland) en Hanneke Engels (bekend van musicals Soldaat van Oranje en Sister Act). "Er zit voldoende in om je na afloop van de voorstelling met een prachtig kerstgevoel weer naar huis te kunnen sturen." Voordat de show begint zal iedereen worden ontvangen met een voorprogramma dat wordt verzorgd door het jeugdorkest van De Bazuin.

Het kerstconcert is 22 december en de aanvang is vanaf 19:30 in de Grote Kerk Gorinchem. Kaarten zijn €15 euro en zijn te koop aan de kassa, bij de Bruna in het Piazza Center en bij de Primera in de Arkelstraat.

Archieffoto kerstconcert
advertentie
advertentie